Localització dels ODS a les ciutats i pobles

25/02/2019 - 09:38

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha presentat un balanç de la seva vinculació en relació amb els ODS i localització dels mateixos en les ciutats i pobles membres. 

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha presentat un balanç de la seva vinculació en relació amb els ODS i localització dels mateixos en les ciutats i pobles membres. 

Cliqueu a l'icona de cada ODS per saber-ne més.


 
Fi de la pobresa
Fam zero
Salut i benestar
Educació de qualitat
Igualtat de gènere
Aigua neta i sanejament
Energia neta i assequible
Treball digne i creixement econòmic
Indústria, innovació i infraestructures
Reducció de les desigualtats
Ciutats i comunitats sostenibles
Consum i producció responsables
Acció climàtica
Vida submarina
Vida terrestre
Pau, justícia i institucions sòlides
Aliança pels objectius
Objectius de desenvolupament sostenible
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats

Article


 

Ferrocarrils de la Generalitat i la Universitat Autònoma de Barcelona impulsen la segona edició del Vagó de la Ciència de la UAB, dedicat enguany a divulgar sobre la necessitat de reduir l’ús dels combustibles fòssils.

Article


Biblioteques de les Coses: iniciativa brillant i necessària que arriba per quedar-se

Article



Una Producció d'Avistadedron.cat i l'AECCM (Associació d'Estudis Cientifics i Culturals de Mediona).

Butlletí