Manual de participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en instal·lacions renovables: el cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona

El cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona
21/02/2022 - 10:57

Aquesta guia informa del projecte "Energia Solar per Tothom" el qual es fonamenta sobre la necessitat territorial d’abordar, des de la participació social i la creació de llaços territorials, la situació de pobresa i vulnerabilitat. En concret, la necessitat d’erradicar la pobresa energètica, problemàtica transversal que afecta tant la població més envellida dels nuclis més petits, com les famílies amb menors a càrrec, sovint nouvingudes, dels nuclis mitjans.

L’element innovador del projecte és la participació de persones en situació de vulnerabilitat d’instal·lacions públiques fotovol- taiques que permeten a les famílies rebre una bonificació en la factura d’electricitat. A través d’un sistema de facturació social, es pretén treballar una nova cultura energètica lligada als va- lors del territori i la comunicació de les activitats de caire social adreçades a la millora de la cohesió des de la diversitat.

Podeu accedir a la guia a l'adjunt


 

AdjuntMida
PDF icon energiasolar_guia2021_v1.pdf516.98 KB

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí