Manual de producció ecològica de llavors i planters hortícoles

Redacció
10/05/2012 - 00:00

El Manual de producció ecològica de llavors i planters d'hortícoles ofereix a pagesos i pageses bases tècniques i legals per a la gestió sostenible dels cultius.

 

El Manual de producció ecològica de llavors i planters d'hortícoles consisteix en una eina que ofereix, tant a empreses productores de llavor i planter amb sistema convencional, com a agricultors o persones aficionades a l'horticultura; un marc teòric així com les bases pràctiques  per tirar endavant la seva activitat de manera sostenible. Es tracta d'un manual complert que aborda els aspectes genètics i ecològics, els processos productius, les instal·lacions, les matèries primeres, etc; que s'adreça a tot aquell que vulgui obtenir llavors o planters segons el sistema ecològic, tant si es realitza per a l'autoproducció com si la producció té com a objectiu la venda a tercers.

El Manual es publica en el marc del projecte Llavorae.cat, el qual ha estat subvencionat pel programa de Projectes Innovadors d'acord amb l'Ordre TRE/293/2010, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Com obtenir-lo?
El Manual es pot descarregar gratuïtament al blog del CEDRICAT (www.cedricat.cat), la pàgina web de l'Espai de Recursos Agroecològics (www.associaciolera.org) o bé a la secció de Producció Agrària Ecològica del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

També està disponible en format paper, a un cost de 10 €, que es pot adquirir a través de l'apartat de publicacions del web de l'Era o bé contactant amb el CEDRICAT a través de cedricat@cedricat.cat o trucant al 973484320.

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí