Mataró inicia el curs “Arrelem” del sector agroecològic per a joves

Font: Ajuntament de Mataró

18/01/2021 - 12:48

Mataró Jove ofereix un recurs formatiu de nova creació per a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. El curs, que es farà de febrer a març del 2021, tindrà una part teòrica i una part pràctica que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies i a l’espai municipal.

Mataró Jove posa en marxa una nova activitat formativa i ocupacional dirigida especialment a joves en situació de vulnerabilitat, que no han pogut accedir a recursos ja existents. Es tracta d'una formació professionalitzadora en el sector agroecològic que es portarà a terme com a prova pilot de l’1 de febrer al 26 de març de 2021. Amb aquesta formació es busca millorar les competències bàsiques, instrumentals i laborals dels i les joves participants, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs, de 120 hores lectives, s’adreça a joves de 18 a 25 anys residents a Mataró, que estiguin inscrits en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals.

Aquest projecte planteja la combinació i interrelació de diferents estratègies metodològiques, així com una interdisciplinarietat que enriqueix la intervenció efectuada. La metodologia d’intervenció del projecte combinarà accions grupals i individuals a través de les quals es treballaran competències bàsiques (transversals i específiques), instrumentals i laborals.

El curs inclourà una formació de català i una formació professionalitzadora en el sector agroecològic. En la part específica dedicada al sector agrícola, es treballaran continguts com els següents: preparació del terreny, plantació i sembra, recol·lecció, manteniment d'instal·lacions, coneixement de la maquinària bàsica, i comercialització del producte.


 

Relacionats

Article

S’ha inaugurat la planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró. També posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança municipal per regular l’ús de l’aigua en període de sequera​.

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Butlletí