Neix el Premi Institut Cerdà orientat a la innovació i el desenvolupament de les ciutats

Font: Institut Cerdà
20/04/2014 - 00:00

Amb motiu de la celebració del 30è aniversari de l'Institut Cerdà (1984-2014), i amb la voluntat d'assumir un compromís actiu en l'àmbit de la innovació i la sostenibilitat en el territori, es posa en marxa la primera convocatòria del Premi Institut Cerdà, orientada a la innovació i el desenvolupament de les ciutats.

Aquest Premi vol reconèixer la tasca de joves professionals que s'esforcen per imaginar un entorn més proper a les persones, més cohesionat i més sostenible.

L'objectiu d'aquest Premi és contribuir a la recerca i la innovació en el desenvolupament i la gestió de les ciutats i els espais urbans.

L'Institut Cerdà té la missió d'assessorar i facilitar, a través de la innovació, la presa de decisions estratègiques amb un elevat impacte sobre el territori, la societat i l'economia. Per això aquest Premi vol valorar el caràcter innovador del projecte, la concreció i tangibilitat dels resultats esperats al finalitzar el projecte, i la viabilitat d'implantació. També es valoraran les aportacions en els següents àmbits:

  • Impuls al desenvolupament econòmic.
  • Augment de la cohesió social.
  • Contribució a la sostenibilitat, la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. 
  • Increment de la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania.
  • Millores en les activitats típicament urbanes: comerç, turisme, serveis, etc.

La convocatòria està oberta fins el 30 d'abril a estudiants universitaris de qualsevol disciplina, que hagin finalitzat els estudis durant el 2014, així com a joves professionals amb estudis finalitzats amb posterioritat a l'1 de febrer de 2012, amb un projecte que s'ajusti a les Bases Reguladores del Premi.

El Premi està dotat amb 24.000 €.

El guanyador també comptarà amb la col·laboració i el suport de l'Institut Cerdà, durant un any, per poder desenvolupar adequadament el projecte.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article

L'Ajuntament de Tarragona ha publicat una guia per aplicar la perspectiva basada en la protecció de la natura, la justícia social i la cultura democràtica a les produccions culturals.

Butlletí