Font: Ajuntament de Barcelona
S'ha plantat la primera llavor al nou hort urbà del terrat de l'Escola Francesc Macià, situada a tocar de la plaça d'Espanya. Alumnes de 4t de Primària i persones usuàries de la residència i centre de dia Tres Pins (Fundació Sanitària Sant Pere Claver) conrearan aquest hort vertical amb capacitat per a 560 plantes, el segon que s'instal·la en un edifici públic de Sants-Montjuïc.
El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats dels edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, incorpora una nova plantació al mateix barri d’Hostafrancs: l’Escola Francesc Macià. En aquest cas es tracta d’un hort vertical amb capacitat per a 560 plantes i espai per als germinats i el planter d’aquestes hortalisses. Els mòduls són accessibles tant per a infants com per a persones en cadires de rodes.
La metodologia de treball és la mateixa que als altres horts d’aquesta xarxa, però en aquest cas també hi haurà un treball conjunt amb nens i nenes de la mateixa escola. D’aquesta manera, la cura i cultiu es farà conjuntament entre l’alumnat de 4t de Primària ells i les persones usuàries dels serveis de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver almenys un dia a la setmana. El menjar que se’n tregui estarà destinat tant al menjador de l’escola com al de la residència Tres Pins.
El nou hort urbà al terrat de l’Escola Francesc Macià és un projecte comunitari en què, a més de de l’escola i la seva AMPA, la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, el Districte de Sants-Montjuïc i els instituts municipals d’Educació i de Persones amb Discapacitat, també participa el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i el projecte Vincular per Educar promogut des dels Serveis Socials del districte. L’empresa Groots ha estat la responsable de la creació i el disseny de les estructures que suporten l’hort vertical.