Nou projecte a 8 municipis metropolitans per a la recollida selectiva d'envasos en hotels, restaurants i cafeteries

Font: Ajuntament de Sant Boi

07/01/2019 - 17:25

El passat 12 de desembre s'ha presentat a la ciutat de Sant Boi un nou projecte de reciclatge d'envasos lleugers adreçat als establiments del Canal HORECA (hotels, restaurants, cafeteries etc). Sant Boi és un dels vuit municipis metropolitans escollits per dur a terme la prova pilot d'aquesta iniciativa. Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l' economia circular a través del reciclatge d'envasos a Espanya, ha posat en marxa aquest projecte amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya i de l'Ajuntament de Sant Boi.

El projecte s'està duent a terme des de mitjans de 2018 a 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona: Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa, municipis que han estat escollits per la seva tasca destacada en el foment de la recollida selectiva. La iniciativa ja compta amb la col·laboració de 1.500 establiments en la recollida d'envasos lleugers (principalment ampolles, llaunes i brics).

La iniciativa s'articula en tres fases. Una primera fase d'identificació de possibles establiments participants. Una segona fase de visites informatives, lliurament de materials per al reciclatge i coneixement de les necessitats específiques dels establiments. I una tercera fase on es proporciona material de cartelleria i un segell identificatiu de la participació en el projecte.

L' acte de presentació , celebrat a les instal·lacions de Sant Boi Centre de Serveis, ha comptat amb la participació del director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes, Ángel Hervella; el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas.

Segons l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , "la gestió sostenible dels residus és un element clau de l'estratègia de ciutat de Sant Boi, que treballa des de la corresponsabilitat entre administracions, amb els actors econòmics i amb la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible". Sant Boi, ha indicat, ha aconseguit millorar els seus índexs de recollida gràcies al canvi integral del sistema de recollida selectiva de residus realitzat a la ciutat. "Però no en tenim prou", ha afegit, "volem anar cap al residu zero".

El director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes, Ángel Hervella , ha destacat que "la col·laboració entre el sector públic i el sector privat és molt important per incrementar els índexs de recollida selectiva i avançar cap a una economia circular que afavoreixi la reintroducció dels residus".

El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost , ha considerat com una assignatura pendent la recollida selectiva de "grans productors" de residus i ha destacat la importància d'aquesta prova pilot en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona per orientar les actuacions a fer al conjunt del país.

El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas , ha assenyalat que "aquest és un projecte important per als municipis amb sensibilitat ambiental que hem dut a terme polítiques pioneres en relació a la gestió dels residus". "Només serà possible fer-lo realitat", ha dit "amb la complicitat de la ciutadania, el sector privat i les altres administracions".


 

Categories: 

Relacionats

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí