Nou web per seguir l’estat de salut a la ciutat de Barcelona i els factors socials que el determinen

26/02/2021 - 13:00

L’Observatori de Salut i Impacte de Polítiques (OBSIP) s’ha impulsat conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Es tracta d’un nou web que permet monitorar l’estat de salut de les persones residents a la ciutat i les desigualtats entre barris i grups socials. L’objectiu és facilitar l’accés a la informació i potenciar la gestió del coneixement i de l’evidència científica en la presa de decisions. Per a això, ofereix dades sistematitzades de vigilància i avaluació que permeten identificar i prioritzar les necessitats de salut de la població, així com les polítiques amb més capacitat de reduir les desigualtats.

A més, incorpora un repositori d’avaluacions de l’impacte en la salut de determinades polítiques públiques i plans i programes municipals que influeixen en l’entorn i les condicions de vida. Disposa d’informació sobre 38 intervencions, que inclouen des de programes de promoció de la salut fins a plans o polítiques de ciutat.

Aquest nou web ofereix informació gràfica sobre 31 indicadors clau de l’estat de salut i la qualitat de vida de la població i els factors socials que els determinen, segons diferents eixos de desigualtat. En concret, recull indicadors classificats en diferents àrees:

  • 13 d’estat de salut: conductes relacionades amb la salut, la salut percebuda, la salut mental, la salut sexual i reproductiva, les malalties cròniques i l’esperança de vida i la mortalitat.
  • 10 de context socioeconòmic: relacionats amb característiques de la població, el nivell de renda, l’atur, l’entorn familiar, domèstic i de cures, l’habitatge, l’educació i l’entorn social.
  • 8 de context físic: en les àrees de medi ambient, entorn urbà i condicions físiques dels habitatges.

La creació de l’OBSIP és una de les accions previstes en la Mesura de govern d’acció conjunta per la reducció de les desigualtats socials en salut, presentada l’any 2015.

En trobareu tota la informació a https://ajuntament.barcelona.cat/observatorisalut/.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article
Guia per a promoure el binomi salut i natura en la infància, adolescència i joventut

Aquesta guia és un producte elaborat en el marc de la Taula Salut i Natura d’Infància, Adolescència i Joventut, per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i la col·laboració de Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb el suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. 

Article



Els primers avis ja han començat a pujar al tricicle adaptat del projecte ‘En bici sense edat’ que els porta a fer un passeig per Vilanova i la Geltrú.

Butlletí