Font: AMB
Formació en línia adreçada als voluntaris de l'Observatori Metropolità de Papallones (mBMS) actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en l'anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans,. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.
La feina de camp per a l'estudi impulsat per l'AMB amb la col·laboració del CREAF i l'IERMB, Anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans, s'atura temporalment a causa de l'estat d'alarma actual.
Com que hi ha interès a reprendre l'estudi quan es pugui, s'ha proposat una formació en línia adreçada als voluntaris del mBMS actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en el projecte. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.
La formació es farà a finals d'abril i tot el material elaborat per a la formació en línia serà consultable al web, i alhora servirà també per a futures edicions. La informació de l'estudi i sobre com fer-se voluntari es pot trobar al web de l'Observatori Metropolità de Papallones. Properament s'informarà de les dates del curs i de com apuntar-s'hi.
Aquest projecte de ciència ciutadana es fonamenta en la participació de voluntaris, que duen a terme periòdicament els mostrejos de papallones en els parcs i platges seleccionats. Aquesta primavera s'havien d'iniciar aquestes tasques d'identificació de papallones que fan els voluntaris, però atesa la situació actual, els mostrejos queden ajornats fins a nou avís.
L'estudi té l'objectiu principal de conèixer la biodiversitat de sis parcs i dues platges i avaluar la gestió que l'AMB, en coordinació amb els ajuntaments implicats, fa sobre els prats secs mediterranis dels parcs i sobre les zones dunars de les platges, utilitzant en ambdós casos el seguiment de papallones diürnes com a espècies bioindicadores.