Premi Ajuntament+Sostenible als horts urbans inclusius

17/11/2021 - 12:45

La iniciativa dels horts urbans alts terrats dels equipaments municipals ha estat reconegut als Premis Ajuntament+Sostenible 2021, que distingeixen les deu millors iniciatives sostenibles realitzades per l’Ajuntament de Barcelona. A la ciutat hi ha 8 horts en edificis municipals gestionats per 11 entitats i que cuiden 170 persones amb discapacitat.

L’entrega de premis es va celebrar el 27 d’octubre en el marc de la Jornada Ajuntament+Sostenible, al Parc Zoològic de Barcelona i que va reunir treballadors i treballadores municipals compromesos amb la sostenibilitat.

A la ciutat hi ha 8 horts en edificis municipals gestionats per 11 entitats i que cuiden 170 persones amb discapacitat. L’any 2020 es van recollir 3.600 kg de verdures i hortalisses que es van lliurar a menjadors socials. A Gràcia, hi ha un hort urbà inclusiu al terrat de l’Espai Jove La Fontana. La gestió de l’hort la fan les associacions ATRA i ACIDH, situades al districte de Gràcia.

A més de l’entrega de premis a les deu iniciatives més destacades de la ciutat en l’àmbit de la sostenibilitat, durant la jornada, que va celebrar la seva tercera edició, es va fer un repàs de les accions dutes a terme i es van presentat els projectes tractors del Programa Ajuntament+Sostenible, entre altres qüestions.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Butlletí