Què els passa a les abelles?

Vídeo d’animació per explicar perquè estan desapareixent moltes espècies d’abelles
07/03/2016 - 15:00

El CREAF col·labora en l’edició d’un vídeo d’animació per explicar de forma senzilla el declivi que estan patint moltes espècies d’abelles arreu del món.

Ignasi Bartomeus, investigador de l’Estació Biològica de Doñana (EBD-CSIC), i José Luis Ordóñez, tècnic de comunicació del CREAF, han el·laborat un vídeo d’animació per explicar perquè estan desapareixent moltes espècies d’abelles, quina implicació pot tenir aquest fet i quines mesures correctores hi podem aplicar. El vídeo també fa èmfasi en mostrar la gran diversitat d’abelles solitàries que existeixen i el paper que juguen en la pol·linització de moltes plantes, incloent molts del conreus que formen part de la nostra alimentació.

Tant la idea original com el format de l’animació han estat una iniciativa personal de l’investigador Ignasi Bartomeus, davant la dificultat d’oferir a un públic ampli una resposta senzilla a la pregunta que encapçala el vídeo. Roger Isasi-Isasmendi hi ha posat la veu, i Belén Sánchez Humanes (ex-investigadora del CREAF) i Mireia Banqué (tècnica del CREAF) hi han participat en diferents fases del procés de creació.


 

Relacionats

Article

El primer catàleg d'abelles del Parc Natural del Montseny identifica 274 espècies

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí