Recursos de comunicació per a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2011

Redacció
15/01/2011 - 00:00
Per segon any, l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ofereix recursos de suport als plans de comunicació dels PAES i del Pacte d'alcaldes i alcaldesses, en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, EUSEW 2011.

De l'11 al 15 d'abril, la Comissió Europea organitza la Setmana de l'Energia Sostenible 2011, EUSEW 2011.  Amb aquest motiu, l'Àrea de Medi Ambient ha confeccionat una oferta de recursos de comunicació per tal que els municipis adherits al Pacte dotin l'esdeveniment de continguts  i perquè els ciutadans es puguin beneficiar dels avantatges que ofereix un ús més intel·ligent de l'energia.

Enguany, l'Àrea ofereix 3 recursos per a l'organització d'esdeveniments. L'oferta és gratuïta però d'unitats limitades. La selecció de sol·licitants seguirà criteris d'equitat territorial i impacte sobre població, entre d'altres, i tindrà en compte l'adhesió al Pacte d'alcaldes i alcaldesses. Caldrà que els sol·licitants facin una exposició (molt breu) de motivacions per sol·licitar el recurs, com ara objectius, espai de programació, destinataris, canals de publicitació, previsió d'assistència, etc.

Els recursos es poden sol·licitar fins el 29 de gener a l'Oficina de Sensibilització, Participació i Divulgació Ambiental, a través de l'adreça lunatg@diba.cat, indicant el nom, telèfon i correu de contacte, així com l'exposició de motivacions (si seleccioneu més d'un recurs, haureu d'indicar l'ordre de preferència.)

Els recursos són:
1. "FICMA tot l'any"
Una selecció de 9 de les millors pel·lícules del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient.
A través d'un conveni entre l'Àrea de Medi Ambient i el FICMA, tots els sol·licitants seleccionats rebran:
  - Les còpies de les 9 pel∙lícules en format DVD
  - Un disseny digital obert del programa i del cartell, que els municipis podran personalitzar i autoeditar d'acord amb les seves necessitats.
  - Difusió a les webs  de l'Àrea, del FICMA i de l'EUSEW 2011
Les pel·lícules es poden projectar tot al llarg del primer semestre de 2011, però cal programar-ne alguna/es durant les dates de la SETMANA EUROPEA. Tots els altres aspectes relatius a l'organització de l'esdeveniment seran a càrrec del sol·licitant.

2. "Operació domèstica"
Teatre per a nois i noies sobre els hàbits domèstics de sostenibilitat en una nova i divertida història de la companyia Entresòl
Els municipis seleccionats podran fer la programació d'aquesta estrena teatral. L'oferta de l'obra s'adreça als alumnes dels cicles mitjà i superior de  primària i inclou:
  - 1 representació de l'obra
  - Difusió a les webs  de l'Àrea i de l'EUSEW 2011
La representació es programarà durant les dates de la SETMANA EUROPEA o les immediatament properes. Tots els aspectes relatius a l'obra seran a càrrec de la companyia. Tots els aspectes relatius a l'organització de l'esdeveniment seran a càrrec del municipi sol·licitant (sala, il·luminació, so, tècnic de sala, difusió, etc.)  

3. "Tothom contra el canvi climàtic"
Xerrada-taller sobre eficiència energètica a la llar dirigit a col·lectius ciutadans
Xerrada-taller sobre eficiència energètica a l'àmbit domèstic, dirigida a centres cívics, associacions de veïns, esplais, joves, etc. El recurs inclou:
  - El dinamitzador i el material necessari
  - Difusió a les webs de l'Àrea i de l'EUSEW 2011
Tots els aspectes relatius a l'organització de l'esdeveniment seran a càrrec del sol·licitant (sala, logística, difusió, etc.).

4. Altres recursos
Cal subratllar que, a més, l'Oficina disposa d'altres recursos estables, com ara les publicacions digitals del Pacte, en particular la Guia contra el canvi climàtic, i l'exposició Gradua't en energia.

 

 

Relacionats

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Butlletí