“Re;energy”, carregaras el teu mòbil amb les teues cames!

Ambientòloga, experta en ecodisseny
12/11/2010 - 00:00

Què sóc?  "Re-energy" és una bicicleta que compta amb una roda davantera que emmagatzema l'energia generada durant el pedaleig i que permet carregar posteriorment diversos aparells electrònics com portàtils, mòbils, reproductors de música, etc.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?
Utilització: Durant el seu ús és quan aquest concepte resulta més sostenible, ja que permet aprofitar l'energia que es genera durant el pedaleig i així estalvia el consum d'altra energia i per tant minimitza els impactes associats a la seva generació, distribució i consum.

Però... No s'ha facilitat informació sobre els materials amb els quals estarà feta aquesta bicicleta, o si tindrà un preu accessible, o si té un bon manteniment, etc. Tots aquests són aspectes clau que ens permeten diferenciar entre un disseny més o menys sostenible. En aquest cas la base del disseny es basa en l'estalvi d'energia, però no cal oblidar l'impacte associat a altres fases del cicle de vida d'un producte: els seus materials, el seu transport, la seva manufactura, la seva eliminació, etc. Esperem que el concepte passi a producte i llavors puguem valorar realment la idoneïtat global d'aquesta proposta. Però d'entrada, promet.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terrades

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí