Sanwa PrePeat, la impressora del futur

Sostenible.cat
08/03/2010 - 00:00

Sanwa PrePeat és una impressora que no necessita tòner, tinta o paper convencional. Aquí podeu veure un vídeo on s'explica el seu funcionament.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials, utilització i eliminació: Mitjançant el seu capçal tèrmic pot utilitzar una i altra vegada els seus fulls especials de paper i plàstic; de manera que tots aquells documents impresos que ja no necessites poden ser utilitzats de nou per imprimir nous documents. Això redueix molt el consum de paper i la necessitat de reciclar-lo posteriorment.

Però... encara és un producte molt car. A Àsia es comercialitza per uns 4.090 euros i cadascun dels fulls de plàstic tenen un preu de 2,44 euros. Esperem que més endavant el seu preu sigui més assequible. De totes maneres, cal veure aquest producte com un replantejament de l'ús d'un aparell tan comú com la impressora... per què el paper ha de ser d'un sol ús? Per què no fer-lo servir totes les vegades que necessitem? Per què imprimir amb tinta? Fer-se aquestes preguntes i trobar respostes innovadores fa possible evolucionar vers productes més sostenibles i lògics.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
23. Una segona vida pel tambor de la rentadora
24. Un carregador que es carrega amb el WiFi
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
27. Ecobioball, la pilota de golf biodegradable
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí