Ultra Clean Marathon: crida a les persones amants de la natura per participar a la marató de 'Plogging'

Font: Xarxanet

15/03/2021 - 11:00

Torna la gran cursa solidària per la natura, Ultra Clean Marathon, el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la gran cursa solidària per la natura que barreja la consciència ambiental i la competició esportiva.

El pròxim 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà la tercera edició de l'Ultra Clean Marathon, la gran cursa solidària per la natura que barreja la consciència ambiental i la competició esportiva. D'aquesta manera, torna un dels esdeveniments ambientals més importants del país després que l'edició de 2020 es posposés a causa de les mesures restrictives que es van imposar llavors pel context de pandèmia.

L'Ultra Clean Marathon és una cursa on es corre i alhora també es recullen residus abandonats als espais naturals, una pràctica que es coneix com a 'plogging'. Els objectius principals d'aquest esdeveniment, però, són fomentar l'educació ambiental i donar a conèixer els problemes ambientals, a més de la solidaritat, amb la donació de l'import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

A poc menys de mesos d'aquest gran repte esportiu i ambiental, es fa una crida a la participació a les persones amants de la natura, perquè formin equips, s'inscriguin i escullin causa ambiental a la qual donar suport.

En aquesta cursa participen voluntaris, voluntàries i entitats ambientals, en equips de corredors i corredores, sempre amb dos participants corrent alhora. Cada equip ha de recórrer la cursa sencera, però es poden repartir els trams fent relleus, amb diversos punts d'entrada i sortida que estan fixats cada deu quilòmetres, i en els quals es poden fer els canvis els corredors o corredores. La cursa de seixanta quilòmetres s'iniciarà a Terrassa, i passarà per espais com ara el Parc Natural de Collserola, el riu Besòs i altres punts vora la mar Mediterrània.

La inscripció de la cursa és gratuïta. Això no obstant, per poder complir amb un dels grans objectius de l'esdeveniment, s'haurà de fer una donació mínima de sis-cents euros destinats a una de les entitats ambientals catalanes que treballen per la conservació de la natura a Catalunya.

Cal destacar que l'Ultra Clean Marathon està organitzada seguint els criteris de l’esport sostenible: no hi haurà senyalitzacions en plàstic, els tracks seran digitals, prevaldran els accessos amb transport públic, es farà ús d'ampolles o gots reutilitzables i els avituallaments seran ecològics i de proximitat.
 

Comunitat UCM

La Comunitat UCM, és una comunitat per a esportistes de tots els nivells que comparteixen els valors de l'acció, la responsabilitat i la solidaritat, que gaudeixen de l'esport i ajuden la natura. El projecte orienta les persones esportistes que formin part de la cursa, es difonen consells sobre entrenament físic i recollida de residus, es donen a conèixer les causes ambientals per les quals córrer la cursa, i acompanya i assisteix a qui vulgui crear un equip per participar en l'edició d'enguany.

L'Ultra Clean Marathon està impulsada, en col·laboració, des de les entitats Xarxa per a la Conservació de la Natura i l'Agència de Residus de Catalunya, amb el suport de les empreses BBVA i Urbaser i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis per on transcorre. D'aquesta manera, aquest esdeveniment pretén ser col·laboratiu i convida a participar ciutadania, administracions i empreses creant equips o oferint el seu suport a la cursa a través de donacions.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí