Un arbre de #restrena el nadal: ecològic i integrador

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona
18/12/2011 - 00:00

Ara ha fet un any, a començaments de desembre, es va produir un incendi forestal als turons de Monte Carmelo, prop de Haifa, al nord d'Israel, que va calcinar unes 5.000 hectàrees i 5 milions d'arbres i es va cobrar la vida de 41 persones. Una tragèdia humana i ecològica de primer ordre.

Aleshores, l'Ajuntament de Haifa va decidir posar un arbre diferent per Nadal. Hadás Itzcovitch, dissenyadora industrial local, amb l'ajuda del seu pare, l'artista Ernesto Modi, va acceptar el repte de projectar-lo, construir-lo i col·locar-lo.

El resultat: un arbre de nadal construït amb 5.480 ampolles de plàstic reciclades, de més d'11 metres d'alt i enllumenat amb led.

 

Un arbre blau molt verd

Hadás va decidir construir un arbre que requerís la col·laboració de la gent i que a la vegada fos un reclam a favor de la reutilització i el reciclatge. Per la seva elaboració es van recollir 8.000 ampolles, de les quals es van seleccionar 5.480. Un valor afegit és que en la recol·lecció d'ampolles de plàstic per a l'arbre hi van col·laborar persones de totes les comunitats: jueva, musulmana i cristina.

 

Aquesta és una de les històries que ha fet pública l'Àrea Metropolitana de Barcelona a través de la seva campanya R-estrena el Nadal, dins el projecte LifeCor de la Unió Europea. En aquesta web es poden trobar consells per la decoració nadalenca amb el mínim impacte ambiental i profitant recursos que tots tenim a casa, també propostes per la compra o elaboració de regals i joguines, fent un consum responsable, però també l'agenda de mercats de segona ma i intercanvi a l'AMB, una bona opció per re-estrenar el nadal.

 

Relacionats

Article

Aigües de Reus ha publicat la licitació per a l’adquisició de sis nous vehicles elèctrics, amb la qual cosa assolirà l’electrificació del 85,2% de la seva flota de vehicles. Una inversió que cal emmarcar en les polítiques ambientals que l’empresa impulsa rere la consolidació de la transició energètica i una gestió més eficient del cicle integral de l’aigua.

Butlletí