Un carregador que es carrega amb el WiFi

Sostenible.cat
01/02/2010 - 00:00

L'RCA Airnergy és un petit carregador que al mateix temps es carrega a partir de les xarxes WiFi que hi ha al seu entorn.  

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Utilització: El fet de no necessitar energia elèctrica per carregar els dispositius electrònics aprofitant les xarxes WiFi del nostre entorn redueix el consum energètic, aprofitant una energia residual que ens envolta a casa nostra o en les nostres feines. No se sap exactament com funciona però s'ha pogut comprovar com en 90 minuts amb una bona senyal WikFi ha estat capaç de recarregar un Smartphone amb una bateria inicial del 30%. Resulta un aparell realment molt eficient.

Però... En aquest cas se'ns plantegen dubtes com: aprofita simplement les ones electromagnètiques existents per la connexió inalàmbrica a internet sense afectar la velocitat i qualitat de la nostra connexió? És a dir, si el meu veí es compra aquest producte, la meva connexió serà més lenta i per tant hauré d'estar més temps connectada a la xarxa i finalment consumir més? Aquests dubtes es resoldran properament. De moment esperem aquest producte amb entusiasme...

I una altra reflexió és que més endavant aquest tipus de dispositiu podrien formar part de manera intrínseca de molts dels nostres aparells electrònics, de manera que aquests duressin més temps i necessitessin recarregar-se menys vegades, consumint així menys energia.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
19. Sunny Flower, una flor carregada d'energia
20. ECONO, estalvia aigua regant les teves plantes
21. Ecofrego; i si netegem amb aigua neta?
22. Un arbre de Nadal ecològic, però no de color verd
23. Una segona vida pel tambor de la rentadora

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí