Un paviment solar generarà energia elèctrica a la plaça de les Glòries

30/04/2021 - 13:59

Un paviment solar de 50 m2 generarà energia elèctrica a la plaça de les Glòries. La proposta ha guanyat el repte municipal “Paviments generadors”, amb què es volen trobar solucions innovadores per generar energia renovable a les infraestructures de la ciutat. L’objectiu és avançar en el canvi de model energètic i apostar per l’autogeneració i l’autoconsum, per a un futur més sostenible.

La instal·lació generarà 7.560 kWh/any, el consum anual de tres llars, que es monitoritzarà en temps real per controlar l’eficiència del sistema.

Una comissió avaluarà els resultats i analitzarà la idoneïtat de reproduir la fórmula en altres punts de la ciutat.

Com és el paviment generador d’energia solar?

Es tracta d’un vidre altament resistent i antilliscant connectat a mòduls fotovoltaics i cablejat que abocarà l’energia a la xarxa general.

El paviment tindrà un ús doble, ja que mantindrà la seva funció d’espai de trànsit.

Per un futur més sostenible

La iniciativa respon a l’objectiu global de ciutat de canviar el model energètic per contribuir a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, un 50% l’any 2030 respecte del 1992, i perquè la ciutat sigui neutra en carboni l’any 2050.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú contractarà amb una licitació pròpia tot el seu consum elèctric a una empresa que garanteixi que la totalitat de l'energia subministrada provingui de fonts renovables amb zero emissions de diòxid de carboni i residus radioactius, i que sigui una comercialitzadora 100% de subministrament d'energia verda

Article

Des del 8 d'abril es proposa un nou servei d'assessorament per tal de millorar el vector de sostenibilitat de les activitats industrials. En total es vol treballar al llarg del 2021 amb 10 empreses. 

Article

El nou edifici funerari reaprofita l’energia tèrmica que generen els crematoris per mantenir actiu el sistema de calefacció i aigua calenta. Una delegació de l’Ajuntament ha visitat aquesta setmana les instal·lacions, ubicades al polígon industrial de Can Roca, que es van inaugurar el passat mes de febrer

Butlletí