Unes bosses on res sobra: una proposta de Lee

Ambientòloga especialitzada en ecodisseny i comunicació ambiental
27/02/2011 - 00:00

Què sóc? Una bossa on tot és aprofitable. O bé es pot fer servir senzillament com una bossa o bé es pot aprofitar com a: calendari, punt de llibre, diversos jocs, una capsa, diversos elements comunicatius divertits, una petita guia de primers auxilis, un portallapis, etc. Fins i tot, les nanses de la bossa són cordills que es poden aprofitar en les nostres sabates. L'objectiu d'aquesta proposta de packaging és que res es llenci, que tot s'aprofiti i es faci servir.

 

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Ús i eliminació: Aquesta bossa 100% reutilitzable allarga la vida útil del material fet servir per al packaging dels productes de Lee. D'aquesta manera, la bossa triga en esdevenir un residu i, a més, es converteix en un element comunicatiu únic, que conté molts subproductes diferents. D'una bossa a molts petits productes: reutilització, funcionalitat i màrqueting a l'ordre del dia.

Però... S'ha començat amb un llançament discret de la proposta (3.000 unitats) que, atès l'èxit, s'ha incrementat 100 vegades. La difusió feta al respecte encara és molt limitada, però segurament esdevindrà la bossa de totes les botigues de Lee com una aposta d'aquesta marca en pro la sostenibilitat. Tanmateix, no oblidem que moltes altres marques ja han començat a treballar el packaging final del seu producte amb opcions sostenibles com bosses reutilitzables de tela o com capses de sabates apilables per fer estructures a mida (com és el cas de Nagore). La cerca d'opcions sostenibles en el packaging és un aspecte cada cop més prioritzat per les empreses, que a més aprofiten l'esforç per comunicar el seu compromís ambiental.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona posa a l'abast de tothom una plataforma per a la visualització d’un sistema d’indicadors multidimensional en clau d’Agenda 2030 sobre la realitat econòmica, social i ambiental dels municipis de la província de Barcelona. El Visor 2030 permet fer una anàlisi interactiva des de diferents punts de vista: per municipis, per comarques, per trams de població, per ODS o per indicador. 

Article

Els punts de recàrrega domèstica, la base per a la generalització de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Dos informes elaborats per l’ICAEN constaten la necessitat d’impulsar els punts de recàrrega de baixa potència.​

Article

El TERMCAT publica la Terminologia de la sequera, un recull terminològic que agrupa en un sol recurs termes de diverses àrees que tenen com a denominador comú el fet que es fan servir en textos especialitzats i de divulgació dedicats a analitzar el fenomen de la sequera des dels diversos punts de vista possibles, i a identificar les mesures que es poden implantar per a fer-hi front.

Butlletí