Vic promou i premia els registres de bicicletes i patinets al Biciregistre

Font: Ajuntament de Vic

02/04/2020 - 16:43
Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa.

Aquests dies en què molts ciutadans i ciutadanes, propietaris i usuaris de bicicleta o patinet, es troben confinats a casa, pot ser un bon moment per entrar al web del biciregistre i registrar el seu vehicle, ja que en cas de pèrdua o robatori és molt més fàcil recuperar-lo. L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa. En aquest moment, a la ciutat ja hi ha 119 usuaris registrats al web, però en el marc de la campanya Jo vaig amb bici, promoguda per l’Ajuntament de Vic, es vol incentivar que encara n’hi hagi més. Per això, per cada deu vehicles registrats (ja sigui en la forma gratuïta o en la forma de pagament-kit de marcatge) se sortejarà un cadenat de màxima seguretat valorat en més de 30 euros.

Els usuaris que vulguin registrar-se al web Biciregistre han de saber que aquest portal s’ha renovat amb noves funcionalitats. El canvi més important és la creació d’una nova opció de Biciregistre on-line gratuïta, on es crea la fitxa de l’usuari i de la bicicleta (abans anomenada “preregistre”). Tot i haver-hi aquesta opció gratuïta, però, des de l’Ajuntament es recomana continuar comprant el kit de marcatge de Biciregistro per 7 euros per minimitzar la possibilitat de robatori i recuperar la bicicleta abans. La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, explica que la Guàrdia Urbana té accés a totes les bicicletes que es registrin gratuïtament associant el número de bastidor. Per tant, encara que la bicicleta no estigui biciregistrada amb el kit de marcatge, es podrà efectuar la comprovació de si es tracta d’una bicicleta desapareguda, remarca l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo.

Entre les novetats, també destaca que s’ha creat un nou kit de marcatge que incorpora un codi QR per facilitar la lectura des de qualsevol mòbil, tot i que el kit de marcatge antic continua sent plenament vàlid. Pel que fa al canvi de nom, si fins ara l’havia de registrar el validador de Biciregistre, ara es pot fer automàticament entre usuaris mitjançant confirmacions entre correus electrònics. Per acabar, també hi ha l’opció de registrar vehicles de mobilitat personal (VMP) de qualsevol tipus, com patinets.

Per a més informació es pot consultar aquesta pàgina web.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Butlletí