Viladecans inicia les primeres experiències de compostatge comunitari

20/04/2021 - 09:00

L’Ajuntament de Viladecans fa un pas més pel que fa al reciclatge dels residus orgànics posant en marxa un pla pilot de compostadors comunitaris. A finals de març es van instal·lar dos compostadors comunitaris a la ciutat, un al barri del Mas Ratés i un altre al Grup Sant Jordi. Cada compostador està dimensionat per a 35 famílies i quan estigui a ple rendiment permetrà produir més de 300 quilos de compost d’alta qualitat. Les persones participants en aquesta prova pilot rebran el compost per fer-lo servir en les seves plantes que també s’utilitzarà per al verd urbà.

Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García, en la posada en marxa del compostador comunitari al Grup Sant Jordi, aquesta primera experiència local d'aquest tipus busca "impulsar el reciclatge de la matèria orgànica a les llars tot fomentant el compostatge i, alhora, es proposa impulsar l’esperit de  comunitat amb la implicació dels veïns i veïnes i de les entitats”.

En aquest projecte també estan implicades les entitats ubicades al barri, l’Associació de Veïns i Veïnes del Grup Sant Jordi i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i encara està obert a la participació  de la ciutadania.

Les famílies d'ambdós barris que es vulguin sumar al projecte encara hi són a temps: es poden apuntar escrivint a l'adreça electrònica prevencioresidus@viladecans.cat.

Els beneficis de reduir la generació de residus orgànics

El compostatge comunitari permet reduir la quantitat de matèria orgànica que va a l’abocador, redueix l’ús de fertilitzants químics i  evita la contaminació de l’aire, estàlvia aigua de rec, ja que el compost reté la humitat, aporta els nutrients necessaris a les plantes dels balcons i de la ciutat i redueix el cost de la gestió de residus municipals i també les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Amb el compostatge comunitari, a Viladecans l’Ajuntament vol continuar treballant a favor del medi ambient i de la millora de la qualitat de vida dels barris. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Acte
Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí