maig 2011

Notícia

Més de 400 ponents i 3.000 delegats de 110 països s'han reunit a Barcelona per participar a la 8a edició de Carbon Expo, punt de trobada global dels mercats de carboni. Un informe del Banc Mundial indica que, després de cinc anys de creixement sostingut, el 2010 aquests mercats van experimentar un descens respecte al 2009. Com a causes principals s'han apuntat la incertesa sobre el futur d'aquests instruments de lluita contra el canvi climàtic i la falta d'impuls polític per posar en marxa nous esquemes de cap-and-trade (fixació de límits màxims d'emissions i intercanvi dels drets).

Notícia

Les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera van augmentar l'any passat fins a nivells rècord, el que dissipa les esperances de controlar l'escalfament global, segons una estimació realitzada per l'Agència Internacional d'Energia (AIE) a la qual ha tingut accés el diari britànic The Guardian.

Entrevista
Pep Bartrés (Sant Andreu de Llavaneres, 1976) és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Dret Internacional dels Negocis per ESADE i és el fundador de Mobecpoint. Aquesta empresa de serveis de mobilitat ha ideat una solució de recàrrega per a vehicles elèctrics -especialment els de dues rodes- capaç d'adaptar-se a a les limitacions de l'espai públic. Bartrés explica la seva experiència en aquest novíssim àmbit de negoci i parla dels obstacles que ha de vèncer la mobilitat elèctrica per obrir-se camí.
Notícia
L'estudi liderat pel CREAF conclou que la manca de depredadors a les grans ciutats afavoreix aquestes aptituds i en definitiva una tendència a que les aus de les ciutats siguin més intel·ligents que les d'altres ambients. Aquest estudi dóna noves pistes per poder entendre l'èxit que moltes espècies invasores tenen a les nostres ciutats.
Notícia
La neteja de la contaminació tòxica causada durant més d'un segle per l'empresa Ercros a l'embassament de Flix (Tarragona), al riu Ebre, costarà als contribuents prop de 210 milions d'euros, mentre que la companyia "amb prou feines es farà càrrec del 5 per cent del cost del seu abocament".