març 2019

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Notícia

Les dones fan un ús més intensiu del transport públic que els homes; alhora, també són més proclius a les opcions de mobilitat activa (caminar, anar en bicicleta o fer servir vehicles de mobilitat personal).

Notícia

La mesura té per objectiu fomentar la substitució d’equips auxiliars al procés industrial per altres d’energèticament més eficients La iniciativa arrenca amb l’adhesió de 10 fabricants i distribuïdors de motors, compressors d’aire i sistemes de combustió.

Notícia

Les persones visitants trobaran una zona expositiva de 3.600 m2 que inclourà una mostra de models reals de vehicles sostenibles i totes les novetats del mercat per a que tothom es pugui fer una idea de com avança aquest sector.  En concret, es preveu la presència de 14 expositors.

Notícia

Proporcionar assistència tècnica i estratègica als municipis o donar suport a la posada en comú d'experiències i coneixements han estat dues de les nombroses propostes que s'han discutit a la reunió de seguiment del Conveni del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia, celebrada al Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Notícia
Brunet, Busquets i Vayreda han mostrat les noves bosses biodegradables. Foto: Xavier Borràs.

Brunet, Busquets i Vayreda han mostrat les noves bosses biodegradables. Foto: Xavier Borràs.

Onze paradistes del mercat de marxants d'Olot –11 de fruita i verdura, 1 de fruits secs i 2 de planter– oferiran al mercat setmanal dels dilluns bosses biodegradables en comptes de les contaminants bosses de plàstic en una prova pilot promoguda per l'Ajuntament dins el Pla de millora del mercat.

Notícia

Durant quatre anys, persones expertes en ornitologia han recorregut 386 quadrats de 100 km2 per prospectar el territori a la recerca de les espècies d’aus que hi nidifiquen. S’han recollit més de 500.000 dades sobre 236 espècies d’ocells nidificants, que es compararan amb les últimes obtingudes fa 20 i 40 anys.

Notícia

Després d’assolir l’objectiu principal del projecte, realçar el valor dels espais naturals que hi ha al territori, “Espais Naturals de Ponent” aposta per generar productes a través de recursos naturals del territori i posicionar Ponent com a destí ecoturístic.

Notícia

Del 22 al 28 d’abril se celebra a Catalunya la Setmana sense Soroll, que promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria, per optimitzar recursos i poder oferir una solució més ràpida i eficaç.

Notícia

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta, però darrerament el nivell de recollida selectiva està baixant. S'entregraran cubells amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur.