Més de 50 idees generades per 7 equips a la hackató per reduir els plàstics a Vilafranca del Penedès

29/03/2019 - 08:30

Més de 40 persones de perfils i sectors molt diversos es van aplegar per generar idees innovadores que donessin resposta a la necessitat de reduir residus plàstics, sobretot els que són d’un sol ús.

El dilluns 25 de febrer a l'Enològica va tenir lloc la hackató Adeu plàstics!, una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Vilafranca amb la participació de la Mancomunitat de Municipis Penedès Garraf i que s'emmarca en el marc de l'Ecosistema d'Innovació per un “Penedès Sostenible i Saludable”. 

A través de la promoció de noves metodologies de treball, més transversals, innovadores i creatives, el Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca està posant en marxa l'Ecosistema d'Innovació del Penedès. Eines com les hackatons són metodologies d'innovació oberta que ens ajudaran a fer més competitius els serveis que ofereixen tant empreses com administracions del nostre territori i que compareixen els valors per fer del Penedès un territori més sostenible i saludable. En aquesta hackató, la segona organitzada dins l'Ecosistema d'Innovació, l'Ajuntament llençava el repte amb l'objectiu de recollir propostes per a la campanya que properament s'engega per reduir els plàstics (#adeuplàstics). 

A la jornada de dilluns, més de 40 persones de perfils i sectors molt diversos es van aplegar per generar idees innovadores que donessin resposta a la necessitat de reduir residus plàstics, sobretot els que són d'un sol ús. 

La sessió va transcórrer trepidant amb una dinàmica participativa, original i innovadora, amb uns objectius clars i amb un resultat de 7 solucions de les més de 50 inicials que es van crear entre els equips participants. 

El jurat format per responsables de Promoció Econòmica, Medi Ambient i la Mancomunitat, i de l'empresa d'embalatge Olivé Rueda i d'Ametller Origen van escollir com a idea original i alhora més transferible, la de l'equip que va proposar fer un “kit pel consumidor”. Una solució per anar a comprar que consisteix en una bossa plegable amb porta bosses per productes a granel, de manera que en un sol paquet pràctic, petit i lleuger tinguem tot el que necessitem per fer la compra quotidiana. 

Cada participant de l'equip guanyador es va endur un lot de productes CAPRABO, un val de compra de 100 euros gentilesa d'Esclat i un lot de productes i utensilis compostables i biodegradables aportats per Olivé Rueda. 

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, va cloure l'acte destacant i agraint “l'alta participació de moltes persones que han estat tot el matí en aquesta hackató proposant solucions al repte de reduir els plàstics d'un sol ús. A partir d'ara haurem d'analitzar quines de totes les idees aportades serien factibles i aplicables tècnicament i legalment”. 



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Banc de les Coses de Santa Margarida i els Monjos és un espai de préstec d’objectes domèstics per a usos esporàdics. És un servei impulsat per l’Ajuntament del municipi però està obert a la participació de veïnes i veïns.

Notícia

El departament de Comerç de l'Ajuntament de La Garriga realitza una campanya per a la reducció de plàstics al mercat de la Garriga.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí