Cada any es consumeixen 32.800 milions de cigarrets a Espanya, un 15% de els filtres acaba a les platges. Triguen una dècada a degradar-se, i inclouen compostos com acetona, amoníac, arsènic, poloni o elements radioactius.
L’impost del turisme sostenible (ITS) finançarà el projecte per un import total de 740.072 €. El projecte inclou la creació d’una aplicació que orientarà els usuaris sobre els llocs on es pot fondejar.
Aquest pla de reforestació submarina s'emmarca dins el projecte 'Bosc Marí' impulsat conjuntament per REE i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), amb la col·laboració del Govern Balear i l'Aeròdrom Militar de Pollença, que aquest any ha estat reconegut com a millor iniciativa de responsabilitat social en els Premis Cinc Dies a la Innovació Empresarial.
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic
Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3).
Abans de limitar l'activitat de la instal·lació, com proposa Colau, vol establir un pla d'actuació basat en les dades de tres estudis que presentarà al setembre
La Comissió Europea considera que l'Estat viola "sistemàticament" els límits de diòxid de nitrogen marcats per la normativa comunitària
Brussel·les ha denunciat a Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar els nivells de contaminació de l'aire a Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental i Madrid. La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous la decisió de portar als tribunals a l'estat espanyol per no "respectar els límits de diòxid de nitrogen" en aquestes zones urbanes.
Un dels nous plàstics biodegradables que s'utilitza en l'actualitat com a alternativa als tradicionals allibera nanopartícules que provoquen efectes tòxics sobre organismes d'ecosistemes aquàtics, segons conclou una investigació que publica la revista "Environmental Science: Nano".
Aquesta setmana el programa 30 minuts de TV3 ofereix una reflexió sobre el canvi climàtic i l'emergència climàtica en què ens trobem motivada per la intervenció humana sobre el planeta. Podeu accedir aquí al reportatge.
Els coneixements científics actuals porten a un canvi revolucionari en la forma de veure el món: la Terra funciona com un gran ecosistema, que és estable en funció del reciclatge que hi poden fer totes les espècies que hi viuen.
Mobilitat, transport públic i privat, contaminació atmosfèrica, vehicles elèctrics, metro i Rodalies, espai urbà i comerç electrònic… Milagros Pérez Oliva conversa amb l’enginyer Joan Maria Bigas, director de l’Àrea de Mobilitat i Transport de l’AMB.