juliol 2020

Notícia

El jutge posa la protecció de la salut per davant de l'interès particular de les dues entitats que van demanar mesures cautelars

Notícia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es marca com a finalitat reduir els residus que es generen a la ciutat un 10% durant els pròxims 5 anys.

Notícia

La Comissió per a l’Eradicació de l’Amiant a Catalunya (CEAC) ha donat llum verda a l’estructura del Pla Nacional per eliminar aquest element d'arreu de Catalunya, en la segona reunió que ha mantingut des que es va constituir el desembre passat. La CEAC ha aprovat les nou línies estratègiques del pla i ha designat les unitats responsables d’elaborar el contingut de cadascuna.

Notícia

El protocol d'intencions ha estat signat per més de 40 ajuntament, entre les quals figuren els de les quatre capitals catalanes

Notícia

Segons l’últim estudi del Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics, realitzat a partir de 1.600 entrevistes efectuades a la població catalana, més del 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada.

Notícia
Font: Ecologistes en Acció

Font: Ecologistes en Acció

Més de 150 professionals de la salut i científics dels principals centres catalans publiquen una carta oberta adreçada als alcaldes i alcaldesses alertant de l'augment d'emissions contaminants en les ciutats catalanes. Amb aquesta iniciativa es volen sumar a les demandes urgents de la Campanya ¨Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat!" —de la qual forma part Ecologistes en Acció de Catalunya—, per transformar la mobilitat insostenible, reduint de forma dràstica el vehicle privat.

Notícia

Es creen nous instruments d’ordenació per als 714,4 km del litoral català, que permetran ordenar conjuntament per primer cop l’espai terrestre i marí, i fer front als reptes del canvi climàtic.

Notícia

El Berguedà pren el lideratge a Osona en el rànquing de les comarques que més recullen selectivament, gràcies a la implantació del sistema de recollida porta a porta en els municipis més grans

Entrevista

La Cambra de Comerç de Barcelona lidera una iniciativa per crear un hub industrial de mobilitat sostenible aglutinant 28 grans institucions i empreses, per trobar, impulsar i acompanyar projectes industrials innovadors orientats a la mobilitat sostenible. Hem volgut conèixer aquesta iniciativa de ma de Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona. Joan Canadell és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en màrqueting i distribució comercial. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat directiu de multinacionals i gerent d’una empresa del sector de l’embalatge. És fundador i soci de Petrolis Independents i cofundador del Cercle Català de Negocis. El juny del 2019 va ser elegit president la Cambra de Barcelona.

Notícia
També avancen les obres dels projectes de biomassa a Vilassar de Dalt i Argentona

Ja ha quedat instal·lada la caldera de biomassa d’estella forestal que ha de servir per abastir equipaments municipals de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia. Les obres s’han fet en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i la Diputació de Barcelona.