abril 2021

Notícia

Cornellà posa en marxa una fotolinera, dins de les actuacions per al foment d’una mobilitat sostenible en el marc Cornellà Natura, el projecte estratègic de ciutat per fer de Cornellà una ciutat més verda.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha engegat una campanya informativa per tal de fomentar la producció d’electricitat per al consum propi a nivell domèstic i empresarial amb instal·lacions d’energia solar fotovoltaica de petita potència i mitjançant la utilització de fonts renovables locals. El principal atractiu és l’incentiu fiscal per als ciutadans, empreses i particulars, que apostin per aquest tipus d’instal·lacions amb una bonificació del 50% de descompte de l'IBI.

Notícia

L’Ajuntament de Jorba s’ha sumat al manifest que han signat els 33 alcaldes de l’Anoia i que demana mesures urgents davant la possibilitat que l’Estat o la Generalitat de Catalunya decideixin desplegar grans instal·lacions fotovoltaiques o eòliques a l’Anoia sense comptar amb el consens del territori directament afectat.

Notícia

La Diputació de Barcelona i sis municipis del nord de la comarca del Baix Llobregat encetem un projecte per promoure aquesta zona en un hub agroalimentari i potenciar l’alimentació saludable i sostenible. El projecte pretén fonamentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector.

Notícia

Entre les diferents propostes anunciades destaca el desenvolupament per primera vegada d'un camp de treball a Sant Feliu, que amb el nom 'La natura urbana al Baix Llobregat' vol implicar el jovent tant en la preservació del medi natural com en la seva activitat cultural.

Notícia

El Fons Català de Cooperació ha presentat la campanya 'Per un planeta on puguem viure, defensa la cooperació' amb l'objectiu de visibilitzar la situació de crisis climàtica en la qual es troba el planeta i reforçar la importància de la cooperació municipalista a l'hora de donar suport a iniciatives que treballin per la sostenibilitat i la vida del planeta.

Notícia

Metrolineres, que proposa recarregar vehicles elèctrics de mobilitat personal amb energia recuperada del metro, ha guanyat un repte d'innovació que estava obert a la participació de la plantilla de TMB.

Notícia

El passat 8 d’abril es va presentar a diverses persones usuàries de Serveis Socials de Palau-Solità i Plegamans i interessades en els horts municipals les parcel·les reservades com a horts socials i que es destinaran a un projecte d’agricultura urbana i ecològica. El projecte de títol “Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) és d’Humana i de la Fundación Pueblo para Pueblo. 

Notícia

El projecte de prevenció de la contaminació marina a Barcelona format pel repte #beuresenseplastic i la campanya «El mar comença aquí» liderat pel grup de Treball «Residu Zero» i l’Ajuntament de Barcelona ha resultat escollit finalista en els premis 2020 de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, en la categoria d’Administració i organitzacions públiques.

Notícia

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (28 d'abril), Barcelona celebra la #SetmanaSenseSoroll amb activitats per conscienciar la ciutadania del problema de la contaminació acústica.