desembre 2021

Notícia

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Notícia

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la gran majoria dins l’àmbit escolar, amb la voluntat de fer reflexionar sobre com fer una bona gestió i prevenció dels residus en els més petits i en la població en general.  

Notícia

L'AMB instal·la tres calderes de biomassa que escalfaran l'aigua i calefactaran una escola, una comissaria local, un complex escolar i esportiu i altres edificis municipals. La inversió, d'1,1 milions d'euros, s'integra en el Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Notícia

Es tracta d’una instal·lació de cultiu de 3.806 m2 de terreny on s’han habilitat espais per a 47 parcel·les de cultiu, d’entre 35 i 50 metres quadrats, un altra de grans dimensions de 600 m2, per a activitats didàctiques i recreatives destinada a tallers relacionats amb el medi rural tradicional, que permetin la formació, el foment de l'agricultura i el plantejament d'una educació ambiental i de sostenibilitatt.

Notícia

Els premis que atorga l’empresa vitícola Família Torres han reconegut el Pla Municipal d’Energia Sostenible 2021-2030

Notícia

Aclarida de les masses forestals, manteniment del sotabosc i control de la vegetació adjacent als camins, fonamentals per a la prevenció dels focs forestals. Les actuacions es porten a terme durant la tardor i l’hivern, èpoques en què la vegetació es troba en un estat més latent.

Notícia

El 15 de desembre al Port de Segur de Calafell, va tenir lloc una jornada presencial de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible, en la qual es va presentar l'informe "Un litoral al límit", es van exposar diferents iniciatives que els municipis han adoptat a nivell de protecció de la qualitat ambiental del mar i les platges, i es van tractar objectius i estratègies per al 2022.

Notícia

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

Notícia

La llúdriga s'ha reproduït a la Baixa Tordera per primer cop després de més de quatre dècades. Així ho testifiquen les imatges enregistrades amb les càmeres de fotoparany en el context del "Projecte de seguiment i estudi de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera", que estan duent a terme l'Observatori RIVUS, dins la Fundació RIVUS, i la Fundació Barcelona Zoo.

Notícia

ForestHEAT, impulsat en col·laboració amb el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), és un servei gratuït dirigit a municipis i a empreses subministradores de biomassa o de serveis energètics