A Catalunya hi ha 1.678 espècies exòtiques identificades. D’aquestes, 198 espècies (el 12% del total d’exòtiques) han aconseguit establir-se i expandir-se de manera àmplia pel territori i reben la consideració d’espècies invasores.
L’estany de Graugés a Avià ha estat sempre una zona d’oci i d’activitats pels habitants del voltant i visitants. Durant aquest estiu, s'ha dut a terme una nova actuació de gestió per a la conservació de la fauna autòctona en aquest medi natural.
L'Ajuntament de Parets ha signat un conveni de col·laboració amb el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets (GRENP), l’encarregada d’investigar i fer recerca sobre la vessant d’amfibis i rèptils.
A mitjans de març, en el marc de les obres de rehabilitació de l'espai del Casal per a la Gent Gran de Ca n'Oms, els tècnics de l'Escola de la Natura de Parets, en col·laboració amb el Grup de Recerca GRENP i l'equip de manteniment, van buidar la bassa que hi ha a l'equipament per tal de capturar-ne les espècies exòtiques i gestionar-ne la destinació.
Fruit de l’estudi de la flora exòtica invasora a la ciutat de Girona, des del consistori s’han establert les actuacions a seguir en els propers anys amb l’objectiu d’aturar la proliferació d’espècies invasores a l’arbrat ornamental de carrers i parcs de la ciutat.
No ens referim a invasions humanes, ni als preuats turistes visitants a les nostres costes i ciutats sobretot durant els mesos d’estiu que, sí, canvien i molt el paisatge.