L’Ajuntament de Collbató inicia un procés participatiu per recollir les opinions de la ciutadania en relació al model de recollida de residus del municipi. Aquest procés s’emmarca en la fase prèvia a l’elaboració del nou contracte de recollida i té com a objectius avaluar el servei actual de recollida Porta a Porta, presentar i debatre les alternatives de models de recollida estudiades, recollir les preferències de la ciutadania i identificar altres aportacions i propostes de millora.
Un any després de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus a Collbató el balanç és molt positiu. La implantació de la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions ha demostrat ser una bona opció, ja que la recollida selectiva ha augmentat, del 60 al 80%, i s’ha reduït la fracció resta gairebé a la meitat, del 40 al 20%.
El Pla de gestió del Parc Rural, que va ser presentat als diferents agents públics i privats que l’integren en un acte celebrat a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat, vol esdevenir un referent europeu en l’impuls de l’activitat agrària dels territoris rurals.
Es tracta d'un projecte per desenvolupar l'activitat agrària
La Diputació de Barcelona i setze municipis creen el Parc Rural del Montserrat per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori de 30.000 ha. En els darrers 60 anys aquests municipis han perdut el 60% de terreny agrícola. El projecte té voluntat de donar noves oportunitats a joves emprenedors del sector agrícola i ramader a partir de la comercialització de productes sota la marca “Montserrat”.
La dotzena de municipis implicats ja disposen d'un document de conveni marc, elaborat per la Diputació de Barcelona, que es va presentar en una reunió celebrada aquest dimarts a la tarda a Olesa.
310 llars del municipi han votat en el procés participatiu engegat per l’Ajuntament de Collbató per millorar el servei existent de recollida selectiva porta a porta.