Entre els projectes es troba el desplegament de comunitats energètiques de barri, que busca promoure este nou model de produir, compartir i usar energia renovable de proximitat, en diferents barris i districtes de la ciutat.
“El corriol camanegre i l’ecosistema litoral” arriba a les escoles de la mà de la Diputació de València. L’àrea de Medi Ambient de la corporació oferix als ajuntaments una campanya informativa i de sensibilització dirigida a l’alumnat de Primària.
La capital del Túria es converteix en l'àrea metropolitana més gran d'Espanya en tancar el cicle de reciclatge de vidre basant-se en els principis de l'economia circular.
El poble de Castellar-l’Oliveral compta, des de hui amb la primera comunitat local d’energia renovable de la ciutat. Esta instal·lació donarà servici a més de 40 famílies, que es convertiran en productores, usuàries i gestores de la seua pròpia energia.
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament
Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.
L’Oficina de l’Energia és un espai municipal d’informació i formació sobre l’energia a la ciutat de València. És un lloc on es proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats per als veïns i veïnes de València.
S'ha presentat el conveni de col·laboració que perseguix fomentar el consum responsable de l'aigua de l'aixeta i la reducció de plàstics. Una iniciativa en la qual la s'invertiran 60.000 euros en 2020 per a millorar el sabor de l'aigua, la clau perquè la gent deixe de consumir aigua embotellada. Es proposa que València siga exemple i el primer 100% lliure de botelles de plàstic d'un sol ús.
Es tractaria d'una xarxa per a bicis, patinets, mòbil i ús de wifi
Es vol amb esta nova proposta generar sinergies favorables al correcte i racional ús dels recursos disponibles per a avançar cap a una economia circular i sostenible. El sistema d'ús és senzill perquè resulte còmoda i pràctica la utilització del sistema de recàrrega.
L'Ajuntament de València ampliarà el servici de recollida selectiva de residus orgànics (restes de menjar o de jardí), implantat en diferents zones i punts de la ciutat, amb la instal·lació de 655 nous contenidors marrons en 13 barris. L’objectiu d’esta acció, que es dura a terme durant els mesos de novembre i desembre, és acostar es este recurs a 150.000 habitants més de la ciutat, que també comptaran amb més contenidors de recollida selectiva a vora la seua llar i nous contenidors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.