Ictineus, nova revista de divulgació científica en català

01/08/2005 - 00:00
Fomentar el coneixement de les activitats de recerca entre el gran públic amb un llenguatge planer i sense perdre el rigor científic: aquest és l'esperit de la nova revista Ictineus, impulsada pel Programa de Divulgació, Didàctica i Comunicació de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. Ictineus, que té caràcter trimestral i és consultable online, se centra en notícies sobre el món de la recerca a Catalunya. Dedica la portada del primer número al Pierolapithecus catalanicus, el fòssil d'un primat de 13 milions d'anys descobert a Catalunya per investigadors de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell. També destaca a portada la lluita contra la malària, i destaca els encoratjadors resultats d'una futura vacuna liderada pel professor Pedro Alonso del Departament de Salut Pública de la UB i de l'Hospital Clínic de Barcelona. La recerca en cèl.lules mare embrionàries i el Mare Nostrum -el superordinador català- són altres de les propostes que fa Ictineus al lector interessat en el món de la ciència.

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí