Hom, el fanal que funciona amb energia solar

Sostenible.cat
08/06/2009 - 00:00

Què sóc?  Làmpada autònoma per a exteriors, moderna, funcional i d'alt rendiment. Mitjançant panells fotovoltaics, capta i emmagatzema energia solar obtenint com a resultat un sistema d'il·luminació d'alta eficiència. Cada farola il·lumina a través de 30 leds d'alta potència i d'última generació. En ser una làmpada independent, no necessita que es facin obres per a la seva instal·lació de manera que es pot ubicar a zones aïllades o distanciades dels nuclis amb electricitat.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?

-Utilització: durant el seu ús no genera calor, no necessita manteniment i dóna llum durant tota la nit, inclús a l'hivern. A més es tracta d'un producte molt durable (la seva vida útil és de 50.000 hores). Mentre funciona no consumeix energia (suposant un estalvi de 255,5 kWh/any) i per tant suposa una reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Més informació sobre aquests fanals (PDF)

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terrades

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Article
Pilar Sampietro

Durant quinze anys, els diumenges al matí, hi ha una hora més mediterrània que aquesta?, la Pilar Sampietro ens ha fet gaudir del que ella anomena paisatges sonors.

Butlletí