Alba del Campo (Madrid, 1980) és periodista i assessora en processos de transició energètica. S'ha significat en l'àmbit de la comunicació a través dels documentals Oligopoly 2. El imperio eléctrico contra todos(Premi Eurosolar 2013) i OligopolyOFF Empieza la revolución energética ciudadana. Del Campo ha vingut a Catalunya per assistir al 2on Congrés Rubí Brilla on ha participat en una taula rodona sobre pobresa energètica. En aquesta entrevista denuncia les distorsions que provoca el model energètic vigent a Espanya -i en particular l'elèctric- basat en un oligopoli que impedeix la participació ciutadana en aquest àmbit.
Aquesta planta fotovoltaica és el primer dels tres grans projectes d'energies renovables que es posaran en funcionament, buscant un mix amb l'eòlica i la minihidràulica, per un valor total de 5 milions d'euros. La producció estimada pel total dels tres projectes és de 10 GWh, equivalent a l'ús d'electricitat de 4.000 llars espanyoles. Després de la supressió de les primes a les noves instal·lacions renovables, aquest és el primer projecte que es desenvolupa a l'Estat Espanyol per bolcar electricitat verda a la xarxa.
Podran presentar-se a aquest premi organitzat per la Fundació Fòrum Ambiental tots aquells municipis de més de 5.000 habitants i Ens Locals Supramunicipals de l'Estat Espanyol en els que s'hagin executat satisfactòriament actuacions dirigides a la sostenibilitat en els dos últims anys. El termini està obert fins al 11 juliol 2015
A Sostenible.cat volem aprofundir en el tema de la rehabilitació, com a sector econòmic clau i fonamental per l'estalvi energètic. Per això, avui parlem amb Xavier Casanovas, amb un ampli coneixement i experiència en l'àmbit del a rehabilitació d'edificis. Ha participat en diversos projectes internacionals, és professor de rehabilitació a la UPC, president de l'associació RehabiMed, responsable de rehabilitació i medi ambient al Col·legi d'Aparelladors de Barcelona, membre del Grup de Treball per la Rehabilitació (GTR), i membre del Comitè científic del Congres Mundial d'Edificació Sostenible WSB14.
Gerardo Wadel posseeix una llarga i rica trajectòria d'activitat acadèmica i de reflexió aprofundida sobre la sostenibilitat i la edificació, que inclou l'anàlisi de cicle de vida dels edificis, l'impacte ambiental dels materials, el cicle de l'aigua en l'edificació, l'eficiència energètica i el tancament dels cicles de materials. Des del 2012 dirigeix l'àrea de recerca i desenvolupament i qualitat de l'empresa La Casa por el Tejado, especialitzada en l'extensió vertical d'edificis, una activitat que en els propers anys podria canviar en bona mesura el paisatge urbà a les altures. Però com Wadel explica en aquesta entrevista, hi ha molt més que estètica en aquesta activitat innovadora.
Espletar les zones humides per acabar descompensant també les eixutes és un disbarat
El delta de l'Ebre es veu novament amenaçat per plans i projectes de regadiu a la conca mitjana sense gaire sentit econòmic i molt menys encara ambiental