GreenMat: Un vestit vegetal per la ciutat

13/06/2011 - 00:00

Què sóc? Les mantes GreenMat som catifes de sèdum (‘tepes' en llenguatge especialitzat), de més de 8 varietats diferents, ja crescut i implantat a una manta vegetal que serveix per la construcció de cobertes verdes extensives de baix manteniment. La seva col·locació és fàcil, ràpida i amb una cobertura instantània de més del 80% de la superfície.

Durabilitat, resistència a les inclemències, estalvi energètic, millora de l'impacte visual, fàcil instal·lació o poc manteniment són només algunes de les característiques que tenyeixen de verd els sostres de moltes edificacions.

La seva resistència, adaptació, lleugeresa i versatilitat també la fan òptima per rotondes, passos de tramvies, mitjanes, vorals de carrers, etc. ja que no requereixen de segues, regs intensius ni aportacions constants de fertilitzants. Per això arquitectes, paisatgistes, enginyers i empreses constructores s'interessen tant per aquests producte.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?
- Fabricació:
produïda 100% amb elements vegetals: manta de coco, barreja de substrat GreenMat i de 4 a 8 varietats de sèdum.

- Eliminació: 100% biodegradable

Però... S'ha de tenir present que si plou o neva, el substrat i la manta retindrà l'aigua i això pot fer incrementar notablement el pes de la coberta. Per aquest motiu, un arquitecte o un enginyer ha de supervisar i determinar la resistència de l'estructura de la coberta abans de fer la instal·lació.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terrades

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí