Teulades de pissarra natural que són panells solars

26/06/2011 - 00:00

Què sóc? THERMOSLATE és un panell solar tèrmic de roca de pissarra natural patentat que uneix l'aprofitament de l'energia solar amb integració arquitectònica. Es pot utilitzar a la coberta i també a la façana dels edificis.

És una solució integrada que permet la producció d'energia per ACS (Aigua Calenta Sanitària) i calefacció, necessària per respectar l'estètica arquitectònica i complir amb les estrictes normatives d'edificació en temes d'eficiència energètica. És de fàcil muntatge i té un manteniment pràcticament inexistent.

Guardonat amb el 1er Premi Nan com a Millor Material de Construcció a la categoria de Climatització.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

Materials: La pedra de pissarra és una roca metamòrfica d'origen sedimentari amb aquestes propietats naturals: impermeabilitat, resistència, durabilitat, versatilitat i inèrcia tèrmica. THERMOSLATE aprofita totes aquestes qualitats de la pròpia pissarra per crear un panell solar tèrmic.

A Espanya, Cupagroup lidera des de fa 40 anys el mercat mundial de l'extracció de pissarres amb 27 canteres pròpies. Ofereixen detalladament informació del seu origen, garanteixen l'extracció sostenible i amb les quantitats permeses per l'aprofitament sostenible de les reserves de pissarra.

Eliminació: Pel procés disposen de tecnologies menys contaminants a part de contar amb plantes de reciclat de residus.

Però... No especifica els altres materials que componen el producte THERMOSLATE, d'on els treuen? Són sostenibles o reciclables? En aquest sentit, s'ha de millorar tot el cicle del producte.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terrades

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí