Conclusions del Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat)

Font: Congrés d'Energia de Catalunya
09/03/2014 - 00:00

- És possible fer realitat un sistema energètic eficient i 100% d'origen renovable tant en illes com en països.

- Existeixen diverses tecnologies d'emmagatzematge elèctric i solar tèrmica prou madures pel mercat.

- És urgent proporcionar una sòlida i pràctica formació energètica en cada un dels nivells formatius per assolir els reptes que es plantegen actualment.

- Catalunya té importants fortaleses en el sector energètic: professionals, empreses innovadores... Malgrat això, ha de superar alguns riscos importants, com ara quedar-se fora del sector eòlic avançat, ser massa dependent de les importacions de combustibles, no aconseguir complir els requeriments de la UE, etc.

- Una política energètica eficient precisa ser adoptada pels partits parlamentaris per assegurar la continuïtat a través de canvis de govern.

Aquestes i moltes d'altres són algunes de les conclusions del primer Congrés d'Energia de Catalunya publicades a la web del Congrés.

El Congrés, impulsat des de la societat civil catalana, va tenir lloc la darrera setmana de novembre de 2013, amb sessions presencials en seus universitaries, a les 4 capitals de província, i amb connexió per streaming en directe en tres jornades. Durant aquests dies es va aportar coneixement energètic de gran valor, assolint així el seu objectiu principal.

El Congrés va rebre el suport de moltes entitats i administracions i va aconseguir mobilitzar més de 80 participants de disciplines molt diverses: enginyers (industrials, agrònoms, de camins, de telecomunicacions, químics, de forests), economistes, físics, geòlegs, ambientòlegs, sociòlegs, filòsofs, advocats, polítics, arquitectes, biòlegs...

En marxa la segona edició de CoEnerCat
Assumint el repte plantejat en la primera edició del Congrés per part d'algunes organitzacions, l'Associació Congrés d'Energia de Catalunya està treballant en el II CoEnerCat amb un format diferent amb sessions al llarg de l'any.

El primer Congrés va aglutinar els diferents agents del sector per tractar els aspectes més rellevants de l'energia relacionats amb els recursos, la innovació i la sostenibilitat. Ara el segon Congrés aplega de manera sectorial les entitats, empreses i/o professionals d'acord amb el seu àmbit d'actuació; per exemple: cambres de comerç, centres de formació, col·legis professionals, departament de la Generalitat, Diputacions provincials, etc.

El II Coenercat organitzarà jornades i seminaris amb cada tipologia d'entitat al llarg de l'any 2014 amb l'objectiu que es facin i s'acordin unes propostes determinades. Al final de 2014 (o inici de 2015) hi haurà una sessió plenària on es tractaran totes les propostes sorgides al llarg de l'any per acabar amb unes propostes finals consensuades.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió (PM10) a la zona de protecció especial (ZPE).

Atenent els nivells de PM10 enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui, des de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic s’emet un avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire pel contaminant PM10 a la zona de protecció especial (ZPE).

Article


 

Campanya "RECI-CLAR, ES CLAR. És massa evident per no fer-ho" - 2a edició

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Butlletí