El pis assistit el Trampolí segueix alguns dels objectius del compromís ciutadà per a la sosteniblitat de l'Agenda 21 de Barcelona: reduir el consum d'aigua, fomentar el consum responsable, utilitzar bosses de paper o de roba i no de plàstic, reduir embalatges i residus en general, i separar-los per a la recollida selectiva. Però també mirar de crear una comunitat cohesionada i amb condicions d'igualtat. Segons l'entitat, "predicar amb l'exemple és la millor manera d'educar i sensibilitzar envers la sosteniblitat".
I exemple és el que segueixen les persones que passen pel pis, amb accions concretes. Així tenen clar que el vàter no s'ha d'usar com a paperera, i que és fonamental tancar l'aixeta mentre es renten les dents o s'afaiten. El seguiment del consum el fan a través del que indica la factura de l'aigua, i també la de la llum. En aquest cas, apaguen tots els aparells elèctrics quan no s'estan fent servir, han instal·lat bombetes i electrodomèstics de baix consum i netegen les làmpares sovint perquè donin més llum. També fan seguiment de la quantitat i la qualitat dels residus que es recullen al pis, on han condicionat un espai per separar-los. Porten al punt verd el que correspon i van a comprar amb carro o amb bosses de roba per no agafar-ne de plàstic.
El funcionament, a més, és participatiu, amb reunions periòdiques on fan balanç, decideixen el repartiment de tasques i debaten propostes de millora. A més, en el temps d'oci, fan sessions de cine-fòrum amb pel·lícules i documentals actuals relacionats amb la sostenibilitat, i tenen diverses publicacions a l'abast sobre aquest tema. I, quan es possible, participen en activitats relacionades que es realitzen al barri on es troba el pis assistit.
Al Trampolí l'educació ambiental no és un a més a més, és part transversal de la manera de viure-hi.