Begues fomenta el compostatge casolà

El municipi premia aquesta pràctica amb una reducció del 25% de la taxa municipal d'escombraries
Font: Aj. Begues
21/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament de Begues ha organitzat aquest dissabte 20 de juny un taller formatiu sobre el compostatge casolà amb l'objectiu de donar a conèixer els avantatges del reciclat de la matèria orgànica domèstica. El compostatge consisteix en transformar de forma natural les restes vegetals de la cuina i el jardí en compost, així els nutrients que han acumulat les plantes en el seu creixement tornen a estar disponibles per ser utilitzats de nou.

En aquest sentit, i per promocionar aquesta pràctica, l'ajuntament subvenciona amb un 25% de descompte de la taxa d'escombraries a les famílies que utilitzin aquest sistema de reciclatge. Per a més informació, es pot consultar el web municipal.

El taller de compostatge es realitzarà aquest dissabte 20 de juny a les 11.00 hores a l'Escorxador.

Informació relacionada: Guia de compostatge casolà realitzada pel servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona (PDF)

Municipis: 

Relacionats

Notícia

En el marc del Pla local d'autoconsum energètic, es col·locaran plaques fotovoltaiques en edificis públics amb l'objectiu de fer-los autosuficients energèticament. L'AMB subvenciona les obres a través del Pla de Sostenibilitat Ambiental i dels fons europeus FEDER.

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí