Més de 7.300 alumnes de totes les escoles i instituts de Rubí participen al llarg d'aquest trimestre a diverses activitats relacionades amb el cicle de la matèria orgànica i el compostatge organitzades per l'ajuntament de Rubí.
Pel que fa al cicle de la matèria orgànica, s'ha organitzat un espectacle de teatre i circ adreçat als cicles d'infantil i primària a càrrec de dos actors que tracten aspectes relacionats amb aquesta temàtica. També des de l'inici de curs, tots els centres exposen a les entrades dels edificis una mostra amb un plafons explicatius sobre el cicle de la matèria orgànica.
Dins del cicle de la matèria orgànica, 11 escoles de la ciutat participen en un taller d'introducció al compostatge, és a dir, uns 5.000 alumnes dels tres cicles educatius. Per al cicle d'infantil, el taller consta d'un conte amb titelles i, per als cicles de primària i secundària, es tracta d'una projecció i un joc a l'aula sobre el compostatge. Cada centre educatiu compta amb un grup d'alumnes encarregat d'elaborar el "Diari del compost", un document on s'explica i es detalla cada tràmit que els alumnes han dut a terme per al bon funcionament i l'elaboració del compost.
Diversos educadors han fet formació sobre el compostatge als mestres dels centres, als quals se'ls ha lliurat el "manual del compostatge" amb activitats per fer a l'aula per als diferents cicles, i al personal que treballa als menjadors, als quals se'ls ha explicat què és el compostatge i com han de separar les fraccions per tal de facilitar-los la selecció als mateixos menjadors.
Actualment, a Rubí hi ha una desena de centres escolars que ja tenen un hort ecològic o bé que al llarg del trimestre començaran a preparar-lo. Per aquest motiu, se'ls està lliurant un manual teòric sobre el cicle de la matèria orgànica i l'hort ecològic, una guia que també inclou més d'un centenar d'activitats pedagògiques per fer a l'aula adreçada a tots els cicles educatius.
Totes aquestes activitats s'han posat en marxa amb l'inici del curs escolar i està previst que acabin a finals d'any.
Tallers d'autocompostatge casolà
D'altra banda, uns 480 rubinencs i rubinenques han participat en les tres edicions dels tallers de compostatge casolà que el consistori ha organitzat els mesos de maig, juny i setembre dins la campanya 'A Rubí, fem compost'.
Pel que fa als compostadors, se n'han distribuït uns 305 a tots els participants que ho van sol·licitar. Durant els mesos de juliol i setembre, tècnics i educadors van realitzar diverses visites a totes les llars on es van distribuir per comprovar que se'n fes un bon ús i garantir així l'èxit del funcionament de tots els compostadors.