Onze centres educatius de Rubí ja cultiven el seu propi hort ecològic

L'ajuntament hi col·labora amb la distribució del material necessari per posar-los en marxa
Font: Aj. Rubí
04/01/2010 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Un total d'onze centres educatius de Rubí tenen actualment un hort ecològic, després  que durant aquest curs s'hi hagin afegit tres noves escoles (CEIP Ca n'Alzamora, CEIP Mossèn Cinto i el CEE Ca n'Oriol). L'ajuntament hi col·labora amb la distribució del material necessari (ecotravesses de fusta per delimitar l'hort, la terra i el compost) així com amb la preparació prèvia del terreny abans de convertir-lo en hort.

L'hort ecològic és un dels temes que es treballen dins el Seminari de Centres Educatius Sostenibles de Rubí i Castellbisbal, un seminari que s'ha creat enguany seguint la línia oberta per la Xarxa d'Escoles Verdes de Rubí, amb l'objectiu d'aconseguir una xarxa d'intercanvi d'experiències i coneixements en matèria de sostenibilitat. En aquestes reunions hi participen representants de diverses escoles i els IES de Rubí i Castellbisbal, els serveis de medi ambient i educació de l'ajuntament de Rubí, representants del Departament d'educació de la Generalitat i el Centre de recursos pedagògics. Les escoles i IES participants són Escoles Verdes (en el cas de Rubí, en aquests moments ho són el CEIP Mª Montessori i l'IES Estatut) o en procés d'obtenir aquest distintiu. Les hores de formació dedicades en el Seminari serviran per certificar la formació necessària per a l'obtenció del distintiu d'Escola Verda.

El consistori, dins la campanya "Cicle de la matèria orgànica" repartirà també a aquestes escoles un dossier d'activitats amb el nom "El bloc de l'hort" amb un total de 91 activitats classificades per cicles (infantil, primària i secundària), que serviran de recurs pedagògic pels professors que treballen l'hort i el compostatge amb els alumnes. Així, s'ensenyaran als alumnes tots els coneixements necessaris per posar en marxa i cuidar correctament l'hort: diferències entre l'agricultura ecològica i la convencional, seguiment fotogràfic, productes, cura i manteniment, el reg, la reproducció de les plantes, etc. En aquests horts ecològics s'hi planten productes com ara cebes, alls, apis, bròquils, carbassons, carxofes, cogombres, mongetes, pastanagues i tomàquets, entre d'altres.

Els productes que es recullen d'aquests horts es porten als menjadors d'aquests centres i d'altres es distribueixen entre els alumnes que participen en el projecte. 

Relacionats

Article

La Biblioteca, La Sala i el CEE Ca n’Oriol han programat activitats fins a finals de juliol.

Notícia

Gràcies a la gestió compartida dels recursos, les firmes participants poden estalviar de mitjana un 16% de la factura elèctrica

Notícia

Aquest curs escolar, un total de 23.120 alumnes dels centres educatius del Vallès Occidental han participat en les activitats educatives que ofereixen el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus. Es tracta d’activitats que van des de la sensibilització ambiental fins a la igualtat, la vida saludable i comportaments de risc, l’energia o l’aigua, entre d’altres. 

Butlletí