Un total d'onze centres educatius de Rubí tenen actualment un hort ecològic, després que durant aquest curs s'hi hagin afegit tres noves escoles (CEIP Ca n'Alzamora, CEIP Mossèn Cinto i el CEE Ca n'Oriol). L'ajuntament hi col·labora amb la distribució del material necessari (ecotravesses de fusta per delimitar l'hort, la terra i el compost) així com amb la preparació prèvia del terreny abans de convertir-lo en hort.
L'hort ecològic és un dels temes que es treballen dins el Seminari de Centres Educatius Sostenibles de Rubí i Castellbisbal, un seminari que s'ha creat enguany seguint la línia oberta per la Xarxa d'Escoles Verdes de Rubí, amb l'objectiu d'aconseguir una xarxa d'intercanvi d'experiències i coneixements en matèria de sostenibilitat. En aquestes reunions hi participen representants de diverses escoles i els IES de Rubí i Castellbisbal, els serveis de medi ambient i educació de l'ajuntament de Rubí, representants del Departament d'educació de la Generalitat i el Centre de recursos pedagògics. Les escoles i IES participants són Escoles Verdes (en el cas de Rubí, en aquests moments ho són el CEIP Mª Montessori i l'IES Estatut) o en procés d'obtenir aquest distintiu. Les hores de formació dedicades en el Seminari serviran per certificar la formació necessària per a l'obtenció del distintiu d'Escola Verda.
El consistori, dins la campanya "Cicle de la matèria orgànica" repartirà també a aquestes escoles un dossier d'activitats amb el nom "El bloc de l'hort" amb un total de 91 activitats classificades per cicles (infantil, primària i secundària), que serviran de recurs pedagògic pels professors que treballen l'hort i el compostatge amb els alumnes. Així, s'ensenyaran als alumnes tots els coneixements necessaris per posar en marxa i cuidar correctament l'hort: diferències entre l'agricultura ecològica i la convencional, seguiment fotogràfic, productes, cura i manteniment, el reg, la reproducció de les plantes, etc. En aquests horts ecològics s'hi planten productes com ara cebes, alls, apis, bròquils, carbassons, carxofes, cogombres, mongetes, pastanagues i tomàquets, entre d'altres.
Els productes que es recullen d'aquests horts es porten als menjadors d'aquests centres i d'altres es distribueixen entre els alumnes que participen en el projecte.