Posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforçament de la identitat local. Aquest és l'objectiu de la nova guia del programa ‘Parc a la taula' un programa de desenvolupament econòmic, promogut per la Diputació de Barcelona, que pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.
La nova guia centralitza la informació dels cinc parcs que participen en el programa: Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la Serralada Litoral. I com a novetat inclou informació dels espais naturals i una selecció dels seus productes més representatius. En aquesta edició 2010-2011, hi participen un total de 8 allotjaments, 39 restaurants, 26 cellers i 51 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs.
La presentació de la guia, aquest divendres 14 de maig, ha estat a càrrec del diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, qui ha destacat que el Parc a taula és «un programa optimista, de gent compromesa amb el territori que, amb la seva feina, ajuden a preservar els espais naturals'
D'altra banda, el director del programa Parc a taula, Xavier Roget, ha dit que la guia va una mica més enllà perquè «a més de fomentar la cultura de mercat, conté molta més informació que pot ser útil per a tots els visitants d'aquests espais naturals».
La publicació és gratuïta i es pot trobar a tots els punt d'informació de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i també es pot sol·licitar a la Llibreria de la Diputació i a l'Àrea d'Espais Naturals.
Adjunt | Mida |
---|---|
parc_taula.jpg | 100.59 KB |