Les deixalleries comarcals recuperen en un any més de 71 tones de roba i sabates usades

Des de la implantació del Programa Roba Amiga, l’any 2006, s’han recuperat prop de 350 tones d’aquest material
Redacció
28/07/2012 - 00:00
A finals de juny, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, l'Arca del Maresme i la Cooperativa Roba Amiga, van signar un contracte d'un any per mantenir el Programa d'inserció sociolaboral roba amiga implantat al maig del 2006, i que ha permès recollir, mitjançant els contenidors específics destinats a la recollida de roba i sabates de segona mà, prop de 350 tones d'aquest material.

 

Cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any
A Catalunya es generen unes 185.000 tones de residu d'aquest material, el 4% del total de residus generats. De tot aquest volum es gestionen unes 20.000 tones, de les quals es valoritzen el 50% a partir de la seva reutilització. El volum gestionat representa l'11% del total generat. En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Cooperativa Roba Amiga, participen un any més en la recuperació d'aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba, sabates, i altres residus tèxtils mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

El Programa Roba Amiba supera l'objectiu de tancar l'exercici 2011 amb més de 60 tones recollides a les deixalleries comarcals
Aquest programa es basa en la reutilització de roba en bon estat a partit de processos de recollida, recuperació i reciclatge. El residu tèxtil recollit es sotmès a un procés de selecció per recuperar les peces que es troben en bon estat, preparant la roba seleccionada per a la seva reintroducció al mercat a través de botigues solidàries i també se n'envia al tercer món mitjançant projectes de cooperació. Els residus no aptes per al mercat de segona mà es destinen a usos industrials com els draps de cotó i la borra.

La Cooperativa Roba Amiga està formada per un conjunt d'empreses que tenen l'objectiu de modernitzar el sector de recollida de roba de segona mà en termes d'eficiència i rendibilitat fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d'un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

 

AdjuntMida
Image icon Roba Amiga3.72 KB