Palau-solità i Plegamans es compromet a fer un pla d’acció per pacificar el trànsit a les escoles

Font: Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
20/12/2012 - 00:00

Consensuar un document on s'identifiquin les accions prioritàries per millorar la mobilitat i la seguretat viària a l'entorn dels centres educatius.  Aquest és el compromís adquirit per l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans i la comunicat educativa del municipi. La iniciativa neix de la celebració d'una taula rodona sobre l'entorn escolar al municipi, que es va realitzar el 14 de desembre tancant la 3a Setmana de la Mobilitat de Palau-solità i Plegamans, que aquest any ha treballat diversos temes englobats sota l'epígraf Voluntariat, gent gran i entorn escolar.

Aquest document ha de recollir les aportacions de totes les parts i ha d'especificar les accions a dur a terme en cadascun dels diversos centres. Es preveu que pugui veure la llum en un o dos mesos.

Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana, ha posat de relleu la importància d'aquesta taula rodona dins el global de la Setmana de la Mobilitat  "per ser l'activitat més pragmàtica, més enfocada a les situacions quotidianes del municipi i de la qual han sorgit idees que cal madurar però que es poden aplicar sobre el terreny en breu". La regidora ha valorat també com a molt positiva "l'actitud constructiva i molt participativa de totes les persones que hi van assistir-hi". Tal i com avança Marcuello, "la comunitat educativa de cada centre escolar remetrà a l'Ajuntament les propostes que considerin més adequades per millorar la mobilitat i la seguretat viària a l'entorn de cadascun d'ells".

La sessió va començar amb l'anàlisi dels problemes més importants en les entrades i sortides dels diversos centres escolars del municipi. En primer lloc, es van apuntar conductes incíviques d'uns pocs conductors, com dur els nens en cotxe fins a la mateixa porta del centre en lloc d'estacionar-lo uns metres enllà. A banda d'això, es va identificar com a problema general el gran volum de vehicles que acudeixen a la mateixa hora als centres escolars, per la qual cosa consideren que és cabdal el canvi d'hàbits en mobilitat. Així, es preveu que les primeres mesures s'enfoquin a la conscienciació de mares i pares o de les persones que duen els alumnes a l'escola o l'institut. També es va parlar de mesures vinculades a la via pública i l'urbanisme, si bé es considera que, en general, els carrers de l'entorn de les escoles del municipi tenen unes bones condicions de seguretat i mobilitat, i més encara des que l'Ajuntament ha començat a fer obres de millora seguint les recomanacions de l'estudi Camins Escolars que la Diputació de Barcelona va lliurar al consistori.

Com a balanç de la 3a Setmana de la Mobilitat, Àngels Marcuello ha explicat: "ha estat una Setmana on s'ha comptat amb l'aportació de professionals d'un alt perfil tècnic, per la qual cosa ha estat molt interessant i profitosa". Marcuello ha posat en relleu el bon nivell de les jornades i els continguts, en una edició en la qual s'ha reduït notablement la dotació per dur-la a terme.

 

Relacionats

Notícia

El dipòsit d’aigua freàtica de la nova Biblioteca de Palau-Solità i Plegamans s’usa per al reg de les zones verdes de la vila.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa continuarà millorant la neteja a la ciutat, amb la instal·lació de sistemes d'alta eficiència de recollida de residus.

Notícia

La xarxa de l'AMB disposa de 70 electrolineres i ja ha arribat a 33 municipis

Butlletí