L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, mitjançant l'Àrea de Medi Ambient ha impulsat la iniciativa de fer un recull de propostes de receptes de cuina o d'idees per fer cuina d'aprofitament i beneficiar-se al màxim de les sobralles dels aliments. La intenció és poder-les editar per donar-les a conèixer a tothom.
La idea ha sorgit després de la campanya solidària "El Gran Recapte", que es va fer aquest novembre passat, i lligat a l'aprofitament de recursos i prevenció de residus. Amb l'objectiu de col·laborar a rebaixar la xifra mitjana de 179 quilos d'aliments per persona i any que es llença a la UE, des de l'Ajuntament de Palau es recomana que abans d'anar a comprar es faci una llista per estalviar-nos els aliments que no es consumiran, pensar en el menú setmanal, cuinar les raccions justes per evitar que sobri menjar i es faci malbé o, entre d'altres consideracions, mirar les dates de caducitat perquè els aliments no acabin a la brossa.
Amb tots aquestsa condicionants, s'anima a fer cuina d'aprofitament i donar sortida a ingredients que estan a punt de fer-se malbé, com ara la fruita molt madura o les restes de menjar d'altres àpats. Tothom qui vulgui participar a la iniciativa pot enviar la recepta a agenda21@smpalautordera.cat