Durant aquest mes de desembre, l'Ajuntament instal·larà sensors de mobilitat a diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de controlar el volum de trànsit que registren, la tipologia de vehicles i la velocitat a la qual circulen. L'actuació, impulsada com a prova pilot en el marc del projecte municipal Smart PAE, es durà a terme en diferents accessos de les zones industrials: el pont de La Llana, l'entrada a aquest mateix polígon a l'alçada del pont de Can Claverí i el pont de Cova Solera.
La instal·lació d'aquests sensors no respon a cap voluntat sancionadora sinó merament informativa. El projecte, que es duu a terme en col·laboració amb l'operadora Apfutura, permetrà obtenir dades a temps real sobre la mobilitat, proporcionant així informació molt útil a diferents àrees municipals, com ara el propi servei de Mobilitat, la Policia Local o Rubí Brilla.
Els equips mesuradors s'instal·laran en alçada, a diferència dels habituals sensors que es col·loquen a sota de la calçada per controlar el pas de vehicles. Es tracta d'una tecnologia d'última generació que no requereix manteniment i que ofereix dades més completes.
Els sensors quedaran instal·lats durant aquest mes de desembre amb l'objectiu que estiguin en ple funcionament a principis d'any. La voluntat del Consistori és que, un cop finalitzada la prova pilot, el monitoratge s'estengui a tots els ponts de la riera, ja que es tracta de punts crítics per a la mobilitat dels polígons industrials.
Rubí Brilla lidera el projecte en el marc de la iniciativa Smart PAE. I és que la mobilitat representa el 40% del consum energètic del municipi.
Solucions intel·ligents
En el marc del projecte Rubí Brilla, que fomenta l'eficiència energètica i les energies renovables, l'Ajuntament ha dut a terme una prova pilot amb l'objectiu de convertir el polígon de La Llana en el primer Smart PAE de la ciutat, tot plegat mitjançant mesures d'eficiència energètica i la millora dels serveis de telecomunicacions.
Precisament la implantació d'aquest projecte ha fet que el polígon de La Llana hagi estat escollit per posar en marxa una altra prova pilot dins el projecte SODALES, una iniciativa europea coordinada per la Fundació i2CAT que compta amb la participació de les institucions Portugal Telecom Inovaçao, Ethernity, Networks, University of Essex i Fraunhofer Heinz-Heindrich Institut. Aquesta iniciativa permetrà a les empreses participants disposar de xarxes de telecomunicacions d'alta capacitat a través de fibra òptica i tecnologies de ràdio.
Adjunt | Mida |
---|---|
El pont de La Llana és un dels punts on s’instal·laran els sensors (foto: Localpres) | 119.22 KB |