Tot just finalitzada la campanya 'Som gent de profit' contra el malbaratament alimentari als bars i restaurants de Sant Sadurní d'Anoia, la setmana vinent la campanya es trasllada a les escoles i al mercat, per tal d'apropar-la a la ciutadania. Aquesta nova acció consistirà en la col·locació de punts informatius en què s'explicarà i es donarà consells, receptes i moltes idees per aprofitar el menjar i viure de forma mes sostenible, una informació que es recull de forma molt amena i detallada al web de la Generalitat www.somgentdeprofit.cat
Es tracta d'una campanya de sensibilització que duen a terme les regidories de Medi Ambient i d'Acció Social de l'Ajuntament en col·laboració amb la campanya endegada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta fase d'informació a la ciutadania es farà per mitjà del Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat en col·laboració amb l'Ajuntament.
Aquests són els punts on s'ubicaran:
Dimarts 24 de febrer: Escola El Carme, de 16:45 h a 17:15h
Dimecres 25 de febrer: Escola La Pau: d'14:45 h a 17:00 h
Dijous 26 de febrer: Al mercat de Sant Sadurní, de 9:30 h a 14:00 h.
Dilluns 2 de març: davant del CAP de 8:45 h a 17:00 h
Cada any es malbaraten 262.000 tones d'aliments
A Catalunya es malbaraten cada any 262.000 tones d'aliments. Això suposa que cada català malbarata 35 quilos de menjar anualment, fet que significa una pèrdua de 112€ per persona i any. Les activitats relacionades amb el comerç i l'hostaleria representen el 42% del menjar malbaratat.
Per això des de les administracions públiques s'ha començat a treballar de forma transversal en campanyes de conscienciació, destinades tant de la ciutadania per l'ús del menjar a les seves llars com as sectors de productors i fabricants, restauració i càtering i de distribució i comercialització.