Manlleu destina diversos terrenys públics a produir aliments pel seu banc d'aliments

Font: Ajuntament de Manlleu
22/04/2016 - 09:36

La superfície total que s’hi ha destinat és de més de 450 m2 i està distribuïda en tres terrenys: dos dins de zones d’horta municipals i un altre al passeig del Ter. 

L’Ajuntament de Manlleu ha iniciat un nou projecte en l’àmbit de l’horticultura ecològica, es tracta de cultivar diversos terrenys en desús per produir verdures i hortalisses pel Sarró (banc d’aliments). Són terrenys públics que fins ara estaven en desús i que s’han preparat per poder-hi plantar cultius de temporada. 

La superfície total que es destinarà a la producció de verdures i hortalisses pel Sarró (banc d’aliments) supera els 450 m2 i està distribuïda en tres terrenys: 

  • El més gran, de 285 m2, és dins de la finca dels horts de Can Sanglas.
  • Un altre, de 125 m2, és al passeig del Ter (zona de l’escorxador).
  • L’últim, de 54 m2, és dins la finca dels horts de la Platja del Dolcet.  

En la major part d’aquests terrenys s’hi han plantat patates, ja que és un cultiu que requereix poca dedicació i es conserven molt temps. A més, una part de la parcel·la de Can Sanglas, s’ha reservat per plantar-hi altres cultius i poder-los recollir més enllà de l’estiu. 

Aquest projecte s’impulsa a través de voluntariat, ja siguin persones jubilades, hortolans/es de les zones d’horta municipals, altres col·laboradors habituals o també persones usuàries del Sarró. S’ha creat un grup inicial de col·laboradors, però el projecte s’obre a la ciutadania o a qualsevol entitat interessada. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí