Tres escoles de Barcelona estrenen horts urbans verticals

Font: Ajuntament de Barcelona
31/05/2016 - 08:43

Les alumnes i els alumnes de les escoles Auró, Estel i Paideia de Barcelona participen en la inauguració dels nous horts urbans verticals que s’han instal·lat als respectius centres.

Els centres, que formen part de la xarxa d’Escoles + Sostenibles, volen implicar els nens i nenes en el manteniment dels horts i així reforçar el vincle amb l’educació ambiental.

Dilluns 23 de maig s’inaugurà l’hort de l’Escola Auró, al districte de l’Eixample, dimecres 25 de maig s’inaugurà l’hort de l’Escola Estel, de Sant Andreu, i dijous 2 de juny és el torn de l’Escola Paideia, de les Corts.

En motiu de les inauguracions s’han organitzat tallers participatius per als escolars amb la intenció d’explicar-los algunes coses sobre l’hort i les plantes, i també perquè per si mateixos facin totes les preguntes que tinguin. En aquest sentit, es vol donar l’oportunitat que els nens i les nenes coneguin el món agrari i els principis de l’agricultura biològica.

El manteniment dels horts també servirà per reforçar els vincles entre els alumnes ja que eltreball en equip és una peça clau perquè els horts estiguin molt ben cuidats. Cal dir que, prèviament a les inauguracions, l’esperit d’equip també es va promoure en la instal·lació dels horts i la plantació. Per exemple, un grup de nois i noies de centres ocupacionals del districte de Les Corts van participar en el muntatge conjuntament amb els nens i nenes de l’escola.

Les espècies que s’han plantat són sobretot aromàtiques i autòctones (farigola, romaní, sàlvia…), de temporada (alfàbrega, camamilla…), barrejades amb hortícoles (maduixes, enciams, tomàquets…), ornamentals (heura, gessamí…), sempre tenint en compte les característiques de cada paret vegetal.

Apostar per l’educació ambiental

L’Ajuntament de Barcelona impulsa un conjunt de programes, activitats i recursos per a la difusió dels coneixements vinculats amb la gestió ambiental de Barcelona, la transformació urbana o l’evolució envers una ciutat intel·ligent i innovadora, estimulant la complicitat i la implicació ciutadana en la millora de la ciutat.

Escoles + Sostenibles és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en el projecte planetari d’imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn més immediat.

Alhora, els horts urbans també tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds en els quals l’agricultura i el cultiu de plantes i flors són els protagonistes.

Cada cop són més els centres que tenen un hort escolar vertical a les seves instal·lacions.Amb aquestes darreres inauguracions, ja són 13  les escoles a Barcelona que compten amb horts verticals.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

El passat 19 de novembre es va celebrar la jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, amb 134 assistents de més de 100 organitzacions de la ciutat que es van reunir al Born Centre de Cultura i Memòria. Durant el Fem Xarxing d’enguany, es van posar en valor les bones pràctiques i accions per la sostenibilitat emmarcades en els Reptes de ciutat, mentre s’estrenyien relacions i se n’establien de noves.

Butlletí