Durant les darreres setmanes s’han dut a terme diverses sessions formatives per a les persones que fan ús dels horts socials. Alhora, s’han introduït millores com el sistema de reg per degoteig.
Les persones que conreen els horts socials del municipi han fet cinc sessions de formació per millorar el cultiu als terrenys d’ús social que tenen assignats. Es tracta d’una iniciativa de les regidories de medi ambient i de participació de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, desenvolupada per l’empresa especialitzada en horticultura ecològica Les Quintanes.
L’objectiu ha estat ajudar aquestes persones a millorar els seus coneixements en aquest àmbit per treure més profit als seus conreus. La formació, que va començar al mes de març ha inclòs qüestions com la planificació de cultius i les rotacions, el calendari de plantació i la prevenció i tractament de plagues i malalties.
També s’han dedicat dues sessions a la instal·lació i ús del reg per degoteig, una tècnica que evita el malbaratament de l’aigua, i se’ls ha mostrat com preservar el sòl i la fertilitat amb adobament i compostatge.
Horticultura ecològica i usos socials, una bona combinació
Els horts socials funcionen des de l'any 2014. L'Ajuntament els va habilitar i els va posar a disposició del veïnat amb l'objectiu de crear un espai verd on fer conviure el cultiu d’horticultura ecològica per al consum propi amb accions lúdiques i pedagògiques. Els horts estan ubicats en un terreny, amb una superfície aproximada de 3.170 m2, situats al tram final de l’avinguda del Riu Mogent. En total hi ha 40 parcel·les, d'uns 30 m2 cadascuna.